Türkiye ve Yunanistan arasında dostluğu güçlendirmek ve ticareti geliştirmek için harekete geçen, Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Midilli ve Çeşmede ortak, Balık Festivali düzenlemek için çalışma başlattı.
Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu Üyesi ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltana dostluk ziyareti gerçekleştirdi.
Ege İhracatçı Birliklerindeki ziyarette, karşılıklı ticaretin arttırılması için yapılabilecekler konuşuldu, atılabilecek adımlar gözden geçirildi. Bu kapsamda Midilli ve Çeşmede balık festivali düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Türk ve Yunan halklarının yüzyıllara dayanan aynı coğrafyada ortak bir tarihi olduğuna işaret eden Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, son yıllarda iki ülke arasında olumlu siyasi gelişmelerin ekonomiye de pozitif yansıdığını kaydetti.
Midilli ve Çeşmede düzenlenecek Balık Festivalleri ile Türk ve Yunan halkları arasında hem dostluğa, hem de ticarete önemli katkı sağlayacaklarını anlatan Kızıltan, Ege Denizinin dostluk denizi olduğunu göstermek için Ege Denizinin iki tarafında ortak, Balık Festivali düzenleme kararı aldık. Haziran ayında Midillide, Temmuz ayında Çeşmede Balık Festivalinde Türk ve Yunan su ürünleri sektörü bir araya gelecek diye konuştu.
Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nikola Hacudi, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltana Su ürünleri sektörünün gelişimine yönelik vermiş olduğu emek ve katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi. Ziyarete, Ege Bölgesi Türk-Yunan Sanayici ve İşadamları Derneğinden, Perihan Yurttaşen, Savaş Ulutaş, Osman Yaşar, Devrim Köse ve Hüseyin Gerste katıldı.










