Türkiye-ABD gençlik zirvesi

  • 0
  • 928
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi ve ABD’nin Tennessee Devlet Üniversitesi öğrencileri el ele verdi, ‘Sınır Tanımayan Kültürel Buluşmalar Sempozyumları’ düzenledi. İlki Amerika’da yapıldı, dünyanın geleceği konuşuldu. Gençlik zirvesinden farksız bu toplantının 2’ncisi haziran ayında İzmir’de...
 
Gediz Üniversitesi Gri Düşünce Topluluğu öğrencileri sınırları aştı. Gençler, ABD’nin Tennessee Devlet Üniversitesi’nde eğitim gören yaşıtlarıyla alkışlanacak bir başarıya imza attı. Türk ve Amerikalı üniversiteliler, Sınır Tanımayan Kültürel Buluşmalar Sempozyumları (TSU:Without Borders) başlattı.  Dostluk bağlarının güçlenmesinin, kültürel ilişkilerin gelişmesinin ve dünya meselelerinin genç bakışla ele alınmasının hedeflendiği toplantıların ilki ABD’de gerçekleştirildi. Gediz’den 10, Tennessee’den de 10 öğrenci, 5 gün boyunca kafa kafaya verdi. Her 2 bilim kurumundan akademisyenler de onlara eşlik etti. Dünyanın geleceği, Türkiye-ABD ilişkileri, küresel yönetişim, Afrika kökenli Amerikanlıların tarihi, sosyal robotlar, sağlık politikaları, kültürlerarası diyalog gibi konular ele alındı.
 
Bunların yanı sıra Türk ve Amerikalı gençler, ortak araştırmalar yapıp jüri önüne de çıktı. “21’inci yüzyılda insan hakları” sunumlarıyla Emel İnal ve LeAnne Zaire birinci oldu. “Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri’nin enerji politikaları” çalışmasıyla Ömer Faruk Aydemir ile Jordan Speller 2’ncilik elde etti. “Uluslararası uyuşmazlık çözümlerinde Birleşmiş Milletler’in rolü” konusunu masaya yatıran Erkin Sarı ve Reshad Demings de 3’üncülüğe layık görüldü. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Sempozyum dışında kalan zamanlarda birlikte sosyal faaliyetlere imza atıldı, İzmir başta olmak üzere Türkiye tanıtıldı.
 
Gençlere tam destek
Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, gençlik zirvesinden farksız sempozyumun ikincisinin haziran ayında İzmir’de düzenleneceğini söyledi. Prof. Dr. Çevik, dünya gençliğini buluşturup kaynaştırmayı amaçladıklarının altını çizdi, şöyle konuştu: “Gri Düşünce Topluluğumuz öğrencileri, bu hedefimizi yaşama geçiren önemli bir organizasyon gerçekleştirdi. Gençlerimizi kutluyoruz, kültürler arasında diyaloğu geliştirecek ve dünya barışına hizmet edecek böyle etkinliklere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Onların her zaman yanındayız.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv