Türkiye, açık saldırı altında

  • 0
  • 1.364
Yazı Boyutu:

Eski ABD BaşkanıBill Clinton’un siyasi danışmanı Prof. Dr. Bruce Newman, Gediz Üniversitesi’ndeders verdi. Türkiye’nin farklı ülkeler ve kesimler tarafından hedef alındığınıdile getirdi, “Bu saldırılar yüzünden ülkenizde iç karışıklıklar yaşanıyor.Yeni stratejilerle karşı koymalısınız” dedi      

GedizÜniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, önemli bir ismi konuk etti.ABD’nin eski başkanlarından Bill Clinton’a görevi sırasında siyasi danışmanlıkyapan Prof. Dr. Bruce Newman, Gedizli öğrencilere “siyasal pazarlamanın geleceği,teknolojinin rolü ve Obama modeli” konusu üzerine ders verdi. Siyasal pazarlamaüzerinde dünya çapında otorite kabul edilen ünlü bilim insanı, kendisinidinleyen gençlere hem Clinton’un başkanlığı dönemindeki deneyimlerini anlattıhem de Türkiye’ye ilişkin çarpıcı tespitlerde bulundu.

Prof. Dr.Newman, Türkiye’nin açık saldırı altında olduğunu, bu yüzden iç karışıklıklarınbitmek bilmediğini ifade etti. Anadolu’nun stratejik konumu nedeniyle hep hedefkonumunda bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bruce Newman şunları söyledi:“Ülkeniz dünyanın büyük bölümünün kesiştiği stratejik bir konuma sahip, Batı ileDoğu arasında köprü niteliğinde. Bu yüzden çok farklı ülkeler ve kesimler tarafındansaldırı altındasınız, bu saldırılar sürekli karışıklıklara yol açıyor. Bunlara yanıtvermek durumundasınız. Bana göre Türkiye’nin yeni stratejiler belirlemesi şart.Türkiye’de ne olup bittiğini konuşmak yerine, Türkiye’nin dünyanın gerikalanına ne ifade ettiğini anlatmakta yarar var. Bu kapsamda savunmaya dayalıolmayan bir yaklaşımla yeni bir slogan ve strateji oluşturulabilir.” 

GerçekTürkiye’yi anlatın
Prof. Dr. BruceNewman, ağustos ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye’nindış tehditlere ve saldırılara daha güçlü karşı koyabilmesi için bir fırsatolabileceğine de işaret etti, sözlerini şöyle sürdürdü:“Yeniliderle birlikte sloganınız ‘Gerçek Türkiye’ olabilir. Belki birçok kişi hala gerçekTürkiye’nin ne olduğunu bilmiyordur. Gerçek Türkiye’nin iyi ve pozitif bir olguolduğu konusu iyi işlenip, dünyanın geri kalanında böyle bir algının oluşmasısağlanırsa ülkeniz farklı bir konuma gelecektir. Bu toprakların ayrışmanındeğil, birleşmenin ve buluşmanın adresi olduğu iyi anlatılmalı. Tüm dünyadançeşitli insanların bir arada yaşayabildiği ve farklı kültürlerin, dinlerin,ırkların, etnik oluşumların barındığı model bir ülke konumunuzu güçlendirin. Bencebu, ‘Türk rüyası’nı gerçekleştirmek için en etkili strateji.” 

2. Clintondönemi geliyor
Prof. Dr.Newman, ABD’nin bir sonraki başkanının Hillary Clinton olacağına da kesingözüyle bakıyor, “Hillary Clinton birçok nedenden dolayı kazanacak. Çok popülerve karizmatik bir kadın, üstlendiği görevlerle liderlik vasıflarını başarıylaortaya koydu. Halk onun bu özellikleri iyi biliyor, anketlerde de hep birincisırada çıkıyor. Tek güçlü rakibi New Jersey Valisi Chris Christie, ancak HillaryClinton’la rekabet edemez” diyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv