Türkiye birincisinin tercihi Bahçeşehir Üniversitesi!

  • 0
  • 1.939
Yazı Boyutu:

LYS 2013 Türkiye Birincisi Mert Mestanoğlu tercihiniBahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi’nden yana kullandı. MF-2 ve MF-3puan türlerinde 500 tam puan alarak LYS 2013’te Türkiye birinciliğini kazanan,İzmir Fen Lisesi mezunu Mert Mestanoğlu, doktor ve araştırmacı bilim insanı olmahayalini Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi’nde gerçeğe dönüştürecek. “BAUTIP Fakültesi, klasik tıp eğitiminden farklı olarak ilk günden itibarenöğrencilerini araştırmaya ve bilime yönlendiren bir anlayışa sahip. Bu yüzdenBAU TIP’ı tercih ettim” diyen Türkiye Birincisi Mert Mestanoğlu yeni akademikdönem başlamadan önce ilk çalışmalarına Ağustos ayında Amerika BirleşikDevletleri’nde start verecek. Bu yaz aylarını Yale Üniversitesi Beyin CerrahisiDamar Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Beyin Genetiği Programı Direktörü,aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. MuratGünel’in ABD’deki laboratuvarlarında geçirecek olan Mert Mestanoğlu, İngilizcehazırlık eğitimini de ABD’de alacak.

Öğrencilerin tamamı burslu
BAU TIP’ın bu yıl alacağı 40 öğrencisini de burslu olarak kabul edeceğinisöyleyen BAU TIP Dekanı Prof. Dr. Türker Kılıç “ÖSYM bursu alacak olan ilk dörtöğrencinin yanı sıra, sıralama ve mülakat sonucuna göre tüm öğrencilerimiziburslu olarak okutacağız. Amacımız yalnızca tıp doktorları değil, dünyayaaçılacak bilim insanları da yetiştirmektir” dedi. Bu yıl üniversite sınavınagirenler arasında sıralamada ilk 2.000’e girerek BAU TIP’a kayıtyaptıran öğrencilerin tamamı doğrudan yüzde 100 burslu, 2.001 - 10.000arasına giren öğrenciler ise doğrudan yüzde 50 burslu olacaklar. Bu yüzde50 burs alacak öğrenciler arasından BAU TIP mülakat sınavından geçenlereyüzde 100 mütevelli heyeti bursu verilecek. Eğitim dilinin İngilizce olduğu BAUTIP’ta öğrenciler hazırlık sınıfını da burslu olarak BAUİstanbul, BAU Toronto ya da BAU Washington D.C. kampüslerinden birinde okumaşansı elde edecek. Ayrıca tam burslu BAU TIP öğrencileri yurtdışı araştırmastajlarını da  BAU TIP Fakültesi Dekanlığının belirleyeceğikoşullarda ücret ödemeden burslu olarak yapabilecek.

 
MERT MESTANOĞLU – LYS 2013 TÜRKİYE BİRİNCİSİ
“Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni tercih ettim çünküben sadece bir tıp doktoru değil, aynı zamanda bir bilim insanı olmakistiyorum. Seçeneklerimi değerlendirdiğimde benim için en uygun üniversiteninBahçeşehir Üniversitesi olduğunu gördüm. Çünkü Bahçeşehir Üniversitesi (BAU)TIP Fakültesi, klasik tıp eğitiminden farklı olarak ilk günden itibarenöğrencilerini araştırmaya ve bilime yönlendiren bir anlayışa sahip. Bilimadamı yetiştirme misyonuyla her öğrencisine özel önem vermeyiamaçlıyor. Öğrencilerinin kendilerini geliştirmeleri için çok iyiolanaklar sunuyor. Kendi amacıma en uygun olarak BAU Tıp Fakültesi'ni gördüğümiçin tercihimi bu yönde kullandım. Tıp doktoru ve aynı zamanda bilim insanıolmak isteyenlere BAU Tıp Fakültesi'ni öneriyorum”.

PROF. DR. MURAT GÜNEL:
“ÇalışmalarınıAmerika Birleşik Devletleri’nde sürdüren bilim adamları olarak BahçeşehirÜniversitesi (BAU) Tıp Fakültesi öğrencilerini tüm olanaklarımızla destekliyoruz.BAU TIP öğrencileri, Yale Üniversitesi’nde dünyanın en gelişmişlaboratuvarlarında araştırma yapma ve çalışma imkanı bulacak.  BAU TIP çatısı altında yetişecek geleceğinbilim insanları böylece dünyadaki gelişmeleri yakından izleme ve katkıdabulunma olanağına sahip olacak”.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv