Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş yönünü vurguladık

  • 0
  • 601
Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş yönünü vurguladık
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi 6. Uluslararası Egeart Sanat Günleri kapsamındaEgeart Genç Sanat Yarışması “Dinamik Algı” sergisi Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Resim ve Heykel Müzesi’nde açıldı. Açılışa Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Egeart Genç Sanat Yarışması “Dinamik Algı” Sergisi Koordinatörü Prof. Dr. Merih Tekin Bender, İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kutsioğlu katıldı.

Genç sanatçıları ve katılımcıları selamlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “6. Uluslararası Egeart Sanat Günleri’nin belkide en heyecanlı en hareketli ve en çok geleceğe umutla bakmamızı gösteren sergilerinden birisinde bulunuyoruz. Bugünkü serginin başka bir anlamı var. Algısal farkılılaşmayı biraz özelleştirip gençler için dinamik algı başlığıyla biraz daha onların diline indirgemeye çalıştık. Bizim için son derece önemli.Çünkü gençlerimizin bize ne söylediklerini duymak istiyoruz,görmek istiyoruz ve yaşamak istiyoruz” diye konuştu.

“GERÇEK USTALIK YETİŞTİRDİĞİNİN ONURUNU TAŞIMAKTIR”
Rektör Prof. Dr. Yılmaz, “Ustalar son derece önemli kuşkusuz, eğer ustalar her konuda; öğreticilikte, sanatta, her alanda, ev kadınlığında, annelikte, babalıkta bile olsa  yetişdikleri çocuklar kendilerini geçtiği oranda mutlu olurlar. Gerçek ustalık kendisinin yetiştirdiğinin onurunu taşımak onun verdiği coşkuyu yaşamaktır. Bugün ustalar kendilerinin yetiştirdikleri öğrencilerinin başarılarıyla burada ayrı bir heyecan duyuyorlar. Belkide ustalar kendi aldıkları ödüllerden daha fazla bugün yetişdirdiklerinin sergideki eserleriyle övünç ve kıvanç duyuyorlar.

“DERECELENDİRME YAPMAKTA ZORLANDIK”
Algısal farklılaşma zemininde gençlerin sanat ortamına, sanat belleğine geleceğin programlanmasında katkılarını heyecanla seyredeceklerini belirten Rektör Prof. Dr. Yılmaz,“Çoğunluğu üniversite öğretim elemanı gençlerimizden olmak üzere çok sayıda genç sanatçımız bu konuyla ilgili başvurdular. 400’den fazla eser vardı. Jüri eserleri sıralarken ayırt etmekte çok zorlandı. Çünkü inanılmaz güzellikte eserler vardı. Belli bir sınıra indimeleri gerekti. Derecelendirme yapmakta jüri üyelerimiz zorlandı. Üç tane başarı ödülü şekilde değerlendirmeyi uygun gördü. Bu bizim kıvancımız. Çünkü Türkiye’deki sanatın gençler üstünde nereye geldiğinin bir heyecanı yaşıyoruz. Gençlerimize heyecanları için birikimleri için bu güzellikleri bizlere yaşattıkları için Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş yönünü daha güzel bir şekilde anlattıkları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından EgeArt Genç Sanat Yarışması “Dinamik Algı” Sergisi Koordinatörü Merih Tekin Bender, Araştırma Görevlisi Kamuran Köseoğlu, İzmir Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Faden Suzan Kutsioğlu’na teşekkür belgelerini verdi.
Egeart Genç Sanat Yarışması’nda  başarı elde eden genç sanatçılar; Sedat Gökçe, Seval Alp, Umut Reyhanlı’ya Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından ödülleri ve katılım belgeleri verildi.
İZMİR(Ege Ajans/Nurdan Dinçer-Kenan Yeşil)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Muhsin Ertuğrul Tiyatro Emek Ödülü sahibini buldu

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Arşiv