Türkiye Gençlerle Güzel Olacak

  • 0
  • 771
Yazı Boyutu:

Dokuz EylülÜniversitesi (DEÜ) İşletme Fakültesi 21. dönem mezuniyet törenine Onur Konuğuolarak katılan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, 190 yeni mezun gencehitaben yaptığı konuşmada, ülkenin gençlere, gençlerin de bu ülkeyesorumlulukları bulunduğuna vurgu yaparak, “Ülkemizi kaba kuvvet ve kavgakültüründen uzaklaştırıp, aklın, bilimin, hoşgörünün çağdaş yoluna sokmak içinattığınız her adımda bir rolünüz, sorumluluğunuz var. Sizden beklentimiz,Atatürk ilkelerini, farklılıklara saygı duymayı, demokratik ve laik Cumhuriyetilkelerini yaşam felsefenizin temel referansı almanızdır. Gençlik, son dönemde,bu yoldaki kararlılığını, gücünü ve kollektif zekasını o kadar güzel birşekilde gösterdi ki sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bu gücünüzü, akıllı vebarışçıl yöntemlerle gösterdiğiniz sürece bu güzel ülkede herşey çok farklıolacak. Eğer binlerce çiçek aynı anda açarsa bahçe çok güzel görünür. Türkiyede sizlerle çok daha güzel olacak diyorum” dedi.

 

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işletme Fakültesi 21. dönemmezunlarını DEÜ Amfi Tiyatro’da düzenlenen bir törenle uğurladı. Törene RektörYardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. YaseminArbak, Onur Konuğu olarak EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Fakültenin1995 mezunlarından Forum Bornova Alışveriş Merkezi Müdürü Doğan Alpan, öğretimüyeleri ile mezunların aileleri katıldı.

 

Törenin açılışında konuşan İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yasemin Arbak, 21. mezuniyet törenine katılımlarından dolayı mezunlarınailelerine teşekkür ederek ”Sevgili mezunlarımız bundan sonra rekabet dolu biryaşama giriyorsunuz. Sizleri dört yıl boyunca bu rekabet ortamına hazırlamayaçalıştık. Birlik beraberlik duygusunu, özgüveni ve özsaygıyı aslakaybetmemenizi istedik. Atatürk ilkelerinin size yol gösterdiği şekilde devamedin” diye konuştu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Özgören ise “55000 öğrencisiylebüyük bir üniversite olan Dokuz Eylül Üniversitesi’nden 190 gencimiz mesleksahibi olarak, başarıyla mezun oluyor. Sizlere birkaç nasihatim olacak.Öncelikle adaletli ve hoşgörülü olunuz.

 

Atatürk ilke ve inkılaplarından asla vazgeçmeyiniz” dedi. TöreneOnur Konuğu olarak katılan EGİAD Başkanı Seda Kaya ise, İşletme Fakültesiişbirliğiyle çıkartılan EGİAD’ın BEYOND dergisinin 15 yaşına ulaştığınıhatırlatarak, uzun yıllardır aralıksız çıkartılan bu derginin bile İşletmeFakültesi öğrencilerinin gerçek başarılarından biri olduğunu söyledi.  EGİAD’ın, Türk Gençliğinin ülke yönetimindesöz sahibi olmasını çok önemsediklerini dile getiren Başkan Kaya, bu ülkeningençlerine ihtiyacı olduğuna, gençlerin de ülkesine hizmet borcu bulunduğunavurgu yaparak, “Gençliğin ülke yönetiminde söz sahibi olmasını çok önemsiyoruz.Bu eğitim yuvasında kazandığınız bilgi ve becerileri, yarın görev alacağınızşirketlerde veya devlet kademelerinde sergileyeceğiniz başarılı performansın dabir güvencesi olarak görüyoruz. Ancak, profesyonel kariyer yolunda ilerlerkenbir şeyi kesinlikle ihmal etmeyiniz. Ülkenin sizlere, sizlerin de bu ülkeye vebu topluma, borcunuz ve sorumluluklarınız var” dedi.

 

EGİAD olarak, kendi görüşlerini ortaya koymaktan hiçbirzaman çekinmediklerini ve EGİAD’ın Genç Liderlikte büyük fark yarattığını ifadeeden Seda Kaya, “Bizler genç işadamları olarak susup oturmamızın, dinleyip kafasallamamızın beklendiği ortamların hiçbirinde sessiz kalmadık, açıkça ve mertçetüm arkadaşlarımın desteğiyle görüşlerimizi dile getirdik. Ve inanın, yalnızcabunların açıkça söyleniyor ve konuşulabiliyor olması dahi o ortamlarda bir farkyarattı. Ülkemizi kaba kuvvet ve kavga kültüründen uzaklaştırıp, aklın,bilimin, hoşgörünün çağdaş yoluna sokmak için bu kapıdan çıktığınız andanitibaren, unutmayınız ki attığınız her adımda bir rolünüz var. Sizdenbeklentimiz Atatürk ilkelerini, vatan sevgisini, farklılıklara saygı duymayı,demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerini yaşam felsefenizin temel referansıalarak ülkenize yararlı bireyler olmanızdır. Gençlik son dönemde, bu yoldakikararlılığını, gücünü ve kollektif zekasını o kadar güzel bir şekilde gösterdiki sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler bu gücünüzü akıllı ve barışçıl yöntemlerlegösterdiğiniz sürece, bu güzel ülkede herşey çok farklı olacak. Bu noktada çoksevdiğim bir sözü paylaşmak istiyorum. ‘If thousands of flower blooms gardenlooks beautiful’, Türkçe ifade etmek gerekirse, ‘Eğer binlerce çiçek aynı andaaçarsa bahçe çok güzel görünür’ , bu gün burada açan yüzlerce çiçeğeTürkiye’nin her yerinden sizin gibi binlercesi katılıyor. Türkiye sizlerinsayesinde çok daha güzel olacak diyorum” dedi. Tören, Fakülte Öğretim ÜyesiProf. Dr. Mustafa Tanyeri’nin gençlere meslek yemini ettirmesinden sonra dönembirincilerine ve öğrencilere başarı belgelerinin verilmesi ve keplerin havayaatılması ile son buldu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Büyük Adımlar

Bayraklı'da çocuklar yerinde öğreniyor

Çocuk Gözüyle Doğa ve Renkleri İbramaki'de

Arşiv