Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları, Ege Üniversitesi'nde başladı.

  • 0
  • 695
Yazı Boyutu:

Koç Topluluğu'nun desteğiyle düzenlenen ve üniversiteli sporcuların büyük mücadelesine sahne olan Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları, Ege Üniversitesi'nde başladı.

Koç Fest ile ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel, Koç Holding'in Türkiye'yi uluslararası spor müsabakalarında temsil edecek başarılı sporcuların yetişmesine ve gençlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, spordan yola çıkarak centilmenlik ruhunu geliştirmek amacıyla başlattığı Koç Fest’in 2014 şampiyona sonuçlarını belirleyecek finaller için İzmir'de başlama vuruşu yaptığını anlattı. 

Yıl boyunca 185 üniversiteden 22 bini aşkın sporcunun 46 branşta yarıştığı Koç Fest'in finallerinin bu yıl 10 ilde gerçekleşeceğini dile getirenTuncel, “Finallerin ilk durağı olan Ege Üniversitesi'nde 19- 23 Nisan tarihleri arasında basketbol ve futsal(salon futbolu) branşlarındaüniversite takımları kıyasıya mücadele edecek” dedi. 

2006 yılından bu yana destek verdikleri Koç Fest'in bu güne kadar sahada toplam 2,5 milyon gence ulaştığını aktaran Okyar Tuncel Türkiye'nin en büyük spor ve gençlik festivali Koç Fest'in Üniversite Sporları Federasyonu ile yaptığı işbirliği ardından son 6 yılda üniversite sporlarına olan ilgiyi önemli ölçüde artırırken, üniversiteli sporcuların da bu ilgiyi aldıkları uluslararası başarılar ile taçlandırdığına dikkat çekti. 

“Geçen yıl Koç Fest şampiyonu olan takımların ve bireysel sporcuların Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda ve Avrupa Üniversite Şampiyonaları'nda toplam 4 altın, 9 bronz ve 8 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Türkiye'de sporun gelişiminde sporcuların yetiştirilmesi kadar doğru spor izleyicisi yaratmak çok önemli. Koç Fest şampiyonlarının yurt dışından Türkiye'ye madalyalarla dönmesi kadar Koç Fest'in üniversiteli gençlerde fair play ruhunu geliştirdiğini görmekten de büyük gurur duyuyoruz" diye konuştu. 

Daha fazla sayıda gencin bu spor şölenini yaşamasını amaçladıklarını, bunun için de geçen yıl 6 ilde düzenledikleri finalleri bu yıl 10 ile çıkardıklarını  dile getiren Koç Holding Kurumsal Marka Müdürü Okyar Tuncel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de spor denince akla futbol dışında  az sayıda branş geliyor. KoçFest'in amaçlarından biri de Türkiye'de daha çok spor branşında sporcuların yetiştirilmesine ve amatör branşların gelişimine katkı sağlamak.  Bunun için2013'te  44 olan branş sayısını bu yıl okçuluk ve oryantirik dallarının eklenmesiyle 46'ya yükselttik.  Ayrıca dünyada da henüz yeni olan speed badminton, spor tırmanışı, oryantiring gibi spor dallarına yer vererekTürkiye'de de bu branşlarda sporcuların yetişmesine destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ege Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı Süper Lig'deYarışacak.” 

İzmir'in Koç Fest için ayrı bir önemi olduğunada değinen ve  bu etkinlik için 6'ncı kez İzmir'e geldiklerini ve bu şehirde olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek,  İzmirli sporcuların  bugüne kadar Türkiye Koç Fest Üniversite SporOyunları'nda sportmence yarışarak güzel başarılar elde ettiklerini, bu yıl Ege Üniversitesi Bayan Basketbol Takımı’nın  Süper Finale yükselme müsabakalarını kazanarak, Kayseri'deki finallerde Süper Lig'de oynama şansı elde ettiğini aktardı.  

SPORA5.5 MİLYON TL
"Koç Fest'e 5,5 milyon TL bütçe ayıran  Koç Topluluğu şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Fiat, Ford, Koçtaş, Opet, Setur, Tat,Tüpraş, Tanı ve Yapı Kredi'nin de düzenledikleri çeşitli etkinliklerle KoçFest'e destek veriyor. Sporun gelişmesinde başarılı sporcular kadar iyiizleyicilerin yetişmesi de çok önemli" diyen Okyar Tuncel, bu nedenle bu yıl sporu daha çok odağa taşımak için bu etkinlikleri de spor salonları ve çevresinde konumlandırdıklarını aktardı. Okyar,  400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon olan Koç Fest'te üniversiteli gençlerin de istihdam edildiğini söyledi. 

SPOR HİÇBİR ENGEL TANIMIYOR
Bu yıl üniversitelerde engellilik konusunda da farkındalık yaratmayı amaçladıklarını ve bu kapsamda etkinlikler gerçekleştireceklerini ifade eden  Okyar Tuncel, "Spor hiçbir 'engel' tanımıyor. Gençler arasında hem engellilik konusunda farkındalık yaratmak hem de engelli bireylerin spordaki başarısını göstermek istedik. Dünya Engelliler Haftası özelinde 14 Mayıstarihinde Beşiktaş Tekerlekli Basketbol Takımı'nın da Kayseri'de bir gösteri maçı olacak. Ayrıca ünlü spor eğitmenleri Karen & Tony Hill de bu yıl ki Koç Fest'te sporun günlük hayattaki önemi ve sağlıklı beslenme konusunda öğrenciler ile buluşacak" dedi. 

Ayrıca sosyal medyanın da Koç Fest'in "olmazsa olmaz"ları arasında olduğunu belirten Okyar Tuncel, festival boyunca viral filmler, teknolojik etkinlikler ve sosyal medya ile entegre edilmiş yarışmaların gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

DAÇKA ligde fırtına

TSYD ile Altınordu'dan iş birliği

3. Ayak ödülleri sahiplerini buldu

TSYD İzmir, Gençlik ve Spor İl Müdürü Murat Eskici'yi ziyaret etti

Arşiv