Türkiye’nin genç solistleri sahnede fırtına estirdi

İzmir'de düzenlenen 10’ncu Ulusal Genç Solist Yarışması’nın finalistleri performanslarıyla sahnede teklif üzerine teklif aldı. Alsancak Rotary Kulübü, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 10’ncu Ulusal Genç Solist Yarışması’nda final heyecanı yaşandı.

  • 0
  • 581
Türkiye’nin genç solistleri sahnede fırtına estirdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'de düzenlenen 10’ncu Ulusal Genç Solist Yarışması’nın finalistleri performanslarıyla sahnede teklif üzerine teklif aldı. Alsancak Rotary Kulübü, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Devlet Konservatuvarı ve Karşıyaka Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen 10’ncu Ulusal Genç Solist Yarışması’nda final heyecanı yaşandı. 10 Şubat’ta başlayan ve 3 elemeyi geçerek finale kalan genç solistler, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) bu kez seyirci karşısında performanslarını sergiledi. “Genç Profesyonel” ve “Üniversite” olmak üzere iki kategoride yapılan yarışma nefes kesti. Genç Profesyoneller kategorisinde finale kalan 5 sanatçı Mehmet Ali Tutar, Burcu Hancı, Faik Mansuroğlu, Tolga Siner ve Doğukan Özkan seslendirdikleri eserlerle ayakta alkışlandı.
 
DEÜ Senfoni Orkestrası ve Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası’nın güçbirliği yaptığı dev orkestra eşliğinde sahneye çıkan genç solistler karşısında, alanlarında birbirinden ünlü olan jüri üyeleri ise zor anlar yaşadı. Yarışmada Doğukan Özkan birinciliğe layık görülürken, Faik Mansuroğu ikinci, Tolga Siner de üçüncü oldu. Siner’e ayrıca bu kategoride Necdet Aydın Sahne Yorumu Özel Ödülü de verildi.
 
Üniversite Kategorisi’nde Barış Yavuz birinci, Duygu Aylar Lelik ikinci, Samed Kahreman ise üçüncü oldu. Üçüncü Samed Kahreman’ın yurt dışında yapacağı çalışmaya giderken uçak biletini Jüri Üyesi Pınar Aydın sağlama sözü verdi.
 
Dereceye girenler para ödülünün yanında sahnedeyken teklif yağmuruna tutuldu. Jüri Başkanı İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) solist sanatçısı, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Görevlisi Aytül Büyüksaraç, seçimde çok zorlandıklarını belirterek, “Hangisini seçeceğimizi bilemedik. Bu yarışmadan şunu anladık, ne mutlu ki bize, gözümüz arkada kalmadan sahneyi bırakabileceğimiz gençler var” dedi. Jüri üyelerinden Savonlinna Müzik Akademisi Opera Bölüm Başkanı Eija Tolpo, yarışma birincisi Doğukan Özkan’ı hem temmuz ayında Finlandiya’da düzenlenecek festivale davet etti, hem de burs teklifinde bulundu. Salzburg Devlet Opera Müdürü Katrin König de Özkan’ı Salzburg’da eğitimini ilerletmesi için düzenlenecek Master Class’a davet etti.
 
Yarışmanın çok sesli müziğe, operaya gönül veren kurum ve kuruluşların desteğiyle gerçekleştiğine dikkat çeken Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Arda Işık, “Bu yarışmayı, gönül dostlarımızla hep birlikte gerçekleştirdik. Bugüne kadar düzenlenen 9 yarışmada dereceye giren 20 solist, Avrupa’da uluslararası kariyer yapma fırsatı yakalamıştı. Bu kez solistlerimize, henüz sahneden inmeden teklifler yağdı. Bu, gençlerimizin son derece iyi yetiştirildiğinin de göstergesi. Harika ve unutamayacağımız bir gece yaşadık” dedi. Gecenin hazırlanmasında katkıları bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, AASSM, Karşıya Oda Orkestrası, Hikmet Şimşek Sanat Merkezi, Swissotel Büyük Efes, Arkas, Can Grup, AKS Yapı ve Heraeus Tokmak AŞ’ye teşekkür plaketleri verildi.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv