Türkiye'nin ilk Elektro - Akustik Keman projesi

İzmirli Elvan Kızılay, Türkiye'de bir ilke imza attı ve Türkiye'nin ilk elektro - akustik keman projesi 'Less is more' (Az daha çoktur) müzikseverlerle buluşturdu.

  • 0
  • 2.546
Türkiye'nin ilk Elektro - Akustik Keman projesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmirli Elvan Kızılay, Türkiye'de bir ilke imza attı ve Türkiye'nin ilk elektro - akustik keman projesi 'Less is more' (Az daha çoktur) müzikseverlerle buluşturdu.
 
İzmirli Keman sanatçısı ve kompozitör Elvan Kızılay, ilk single çalışması "Less is More" ile farklı ve yenilikçi tarzıyla elektro kemanın yeni yüzü olarak müzik listelerine girdi. Aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden Genco Arı'nın üstlendiği, Dans, Electro ve akustik müziğin Keman ile eşsiz buluşması olarak adlandırılan "Less is More", genç iş adamı ve aynı zamanda müzisyen olan Poyraz Şaroğlu'nun sahibi olduğu Motiva Müzik etiketiyle piyasaya sunuldu. Projenin klibinin çekimi önemli bir sürprize de sahne oldu ve çekim alanına gelen Motiva Müzik sahibi Poyraz Şaroğlu, dizinin üstüne çökerek yüzüğü uzattığı kız arkadaşı Elvan Kızılay’a evlenme teklifi yaptı. Genç sanatçı kliple hissettiği mutluluk katlandı ve iki mutluluğu bir arada yaşamış oldu.

KİMDİR
Müzisyen bir ailenin en küçüğü olarak 1988 yılında dünyaya gelen Elvan Kızılay, müzik eğitimine babası obua sanatçısı Macit Kızılay ile, keman eğitimine ise ağabeyi Olgu Kızılay ile başladı, girdiği yıl sınıf atladığı D.E.Ü. Dev. Kons. Keman Sanat Dalı Lise Devresi'nden Prof. Hazar Alapınar ile mezun oldu. Lisans devresinde ise Kompozisyon ve Orkestra Şefliği Bölümü'nde Prof. İstemihan Taviloğlu, Doç. Ebru Canbey, Prof. Jean Baily ile çalıştı. 
Klasik müzik kariyeri boyunca, İzmir Devlet Tiyatrosu, Çukurova Senfoni Orkestrası, Marmaris Oda orkestrası, Kocaeli Sanayi Odası Oda Orkestrası, Boğaziçi Oda Orkestrası, İstanbul Film Müzikleri Orkestrası'nın yanısıra International Young Symphony Orchestra ile Almanya'nın bir çok şehrinde konserler veren sanatçı 2013 yılında Prof. Saim Akçıl ile Haliç Üniversitesi Yüksek Lisans Programı'nı bitirdi. Aynı yıl başladığı Doktora Programı'na halen devam etmekte olan sanatçı, birçok özel orkestra ve pop sanatçıları ile konserler vermektedir. 
Rafet El Roman, Ferhat Göçer, Grup 84, Kibariye, İlker Özdemir, Bahadır Tatlıöz, Haktan gibi ünlü isimlerin kliplerinden de aşina olduğumuz sanatçı, kendi solo elektrokeman performansı, White Violinist Girls gibi yeni projelere imza atmakla beraber, organizasyonlara farklı bir renk katıyor.
KLİP
Klip, henüz müzikle, renklerle, Elvan'la karşılaşmamış bir pandomimcinin uyanışıyla başlıyor. Merakla, fakat bilmediği bir yerde oluşunun yarattığı korkuyla karışık müziği takip ediyor. Elvan'ın dünyasında dansçılar, müzisyenler herkes mutlu, her yer rengarenk. Ve bu renkli dünyada bir de pembe keman var. Pandomim, müziği takip ederken ateş dansçısına (belki de korkularının yarattığı cehenneme) varıyor. Korkularını bir yana bırakıp, müziğe ulaştığındaysa, Elvan O’nu görüyor ve muzipçe yaklaşarak yanağına bir kalp konduruyor ve “Niyetim izleyen herkesin yüzünü güldürmek” diyor...

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Kuruluş yıldönümüne özel

Arşiv