Türkiye’nin İlk Süt Teknolojisi ve Gastronomi Lisesinin Temeli Eskişehir’de Atıldı.

Türkiye’de gıda, tarım ve boya sektörünün öncüsü Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8’inci okulun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı.

  • 0
  • 664
Türkiye’nin İlk Süt Teknolojisi ve Gastronomi Lisesinin Temeli Eskişehir’de Atıldı.
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de gıda, tarım ve boya sektörünün öncüsü Yaşar Topluluğu’nun kurucusu Durmuş Yaşar tarafından 1974 yılında İzmir’de kurulan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, 8’inci okulun temelini Eskişehir Tepebaşı ilçesinde attı. Temel atma töreni Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı İdare Heyeti Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bugüne kadar 7 okul yaptırarak milli eğitimin hizmetine sunan, 6500’e yakın öğrenciye karşılıksız burs sağlayarak eğitimlerini destekleyen Vakıf, eğitim alanında katkı sağlamaya devam ediyor. Gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak okulun 2018-2019 eğitim öğretim yılında açılması hedefleniyor. 5.500.000 TL bütçeyle 9.000 m² arazi üzerinde yaklaşık 2.000 m² taban alana sahip olacak Gıda Teknolojisi Anadolu Meslek Lisesi’nde 16 derslik, 5 laboratuvar, 1 süt atölyesi, 3 branş dersliği ve kütüphane yer alacak.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak yaptığı konuşmada “Ekonomimizin büyümesinin, kalkınmamızın ve refah seviyemizin yükselmesinin temel şartlarından birisi de nitelikli insan gücü ihtiyacının rahatça karşılanmasıdır. Nitelikli insan gücünün karşılanabilmesi ise doğrudan Meslekî ve Teknik Eğitimin niteliği ile alakalıdır. Bu vesile ile bu projeyi ilimize kazandırma gayretinde olan Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’na şükranlarımı sunuyorum. 8 ayda tamamlanması öngörülen bu okul projesinin ilimiz eğitimine, ekonomisine nice artı değerler katmasını diliyorum” dedi.

Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı Feyhan Yaşar temel atma töreninde yaptığı konuşmada; “Bizlere düşen görev, kurucuların vizyonuyla Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nı, eğitim, kültür ve sanat alanında toplumun gelişmesine öncülük edecek hale getirmek ve ekonomik olduğumuz kadar sosyal sorumluluğumuzun da bilincinde olarak ülkemiz insanını bulunduğu yerden daha ileriye götürecek faaliyetlere imza atmaktır. Yaşar Topluluğu olarak, Türkiye’de gıda, içecek ve boya sanayiinin öncüsü olma rolümüzle ülkemize çok sayıda fabrika ve tesis kazandırdık. Gıda ve tarım alanında eğitime, eğitimli insan gücüne olan ihtiyacın farkındayız. Bu amaçla, gıda teknolojisi, mutfak sanatları ve gastronomi alanında eğitim sağlayacak okulumuzun temelini hep birlikte atmaktan gururluyuz” dedi.

43 yıl önce Durmuş Yaşar tarafından sadece bireylerin değil, kurumların da sosyal sorumluluğunun olması gerektiğine olan inançla kurulan ve Selçuk Yaşar’ın geliştirdiği projeler ile büyüyen Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın eğitime olan katkısı okul ve burs desteklerinin yanı sıra düzenlenen sempozyumlar, kongreler ve yürütülen bilimsel çalışmalarla devam ediyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv