Türkiye’nin ilk tescilli dersi

  • 0
  • 595
Türkiye’nin ilk tescilli dersi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi’nde iş dünyasından önde gelen isimlerin girişimcilik eğitimi verdiği ‘Anadolu Kaplanları ve Ege Efeleri’ dersi tescillendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Yercan, bir ilke imza attıklarını açıkladı.

Gediz Üniversitesi’nde bir dersi, hocalar yerine sektör temsilcileri veriyor. Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi Yüksek Lisans Programı’nda Anadolu Kaplanları ve Ege Efeleri dersine sadece iş dünyasından başarılı isimler katılıyor. Sanayiciler ve işadamları nasıl girişimci olduklarını anlatıyor, başarı öyküleriyle öğrencilere ışık tutuyor. Türkiye Patent Esntitüsü, ismi ve içeriğiyle örneği bulunmayan bu dersi tescilledi.
Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Yercan, bir ilke imza atıldığına dikkat çekti, “Türkiye’nin ilk marka tescilli dersi Anadolu Kaplanları ve Ege Efeleri oldu” dedi. Prof. Dr. Yercan, 3 yıldır birçok ismin katılımıyla işlenen ders hakkında şunları söyledi:

Kısa sürede marka oldu
“1980 sonrası Anadolu’dan çıkan girişimcilere Anadolu Kaplanları, Ege’den çıkanlara ise Ege Efeleri denilmesi ilham kaynağımız oldu. Bu sıradışı girişimcilik öykülerini ele alarak girişimcilik eğitimi vermeyi amaçladık. Bunu da o başarının sahibinin bizzat öğrencilere aktarmasının etkili olacağını düşündük. Dersimiz ismi ve içeriğiyle hem büyük ilgi çekti hem de Girişimcilik ve İnovasyon Eğitimi Yüksek Lisans Programımıza önemli katkılar sağladı. Ülkemizin ilk marka tescilli dersi olması da bizlere ayrı bir gurur yaşattı.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Belgesel sinemanın dijital dönüşümü

2 bin saat iyilik

Fotoğrafçılığın püf noktaları “genç gözlerle” ele alındı

Yükseköğretimin Oscar’ı İzmir Ekonomi’de

Bedia Akartürk kulakların pasını sildi

“Doğu Türkistan’da Asimilasyon ve Soykırım” anlatıldı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg