Türkiye üçüncüsü oldu, bir sonraki hedef Güney Kore’de düzenlenecek Universiade

  • 0
  • 463
 Türkiye üçüncüsü oldu, bir sonraki hedef Güney Kore’de düzenlenecek Universiade
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Üniversitesi adına katıldığı Türkiye Üniversiteler Eskrim Şampiyonası’nda 3’üncü olan Çakıl Egenaz Kabul, bir sonraki madalya hedefine Güney Kore’de düzenlenecek Universiade Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nı koydu.

Fazla kilolarından kurtulabilmek için çocukluğundan bu yana yüzme, voleybol ve basketbol gibi pek çok alanda spor yapan Çakıl Egenaz Kabul, madalya mutluluğunu eskrim ile yaşıyor. 2005 yılında başladığı eskrimde son iki yıldır İzmir Üniversitesi adına yarışmalara katılan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü öğrencisi Kabul, Zonguldak’ta yapılan Türkiye Üniversiteler Eskrim Şampiyonası Bayan Kılıç Kategorisinde 3’üncü oldu. 2011 yılında Milli Takıma kabul edilen ve hedefine, Temmuz ayında Güney Kore’de yapılacak Universiade Dünya Üniversite Yaz Oyunları’nı koyan Kabul, “Üniversitemi ve ülkemi Güney Kore’de temsil etmek benim için gurur olacak” dedi.

Fizyoterapi eğitimi spora destek oluyor
2005 yılından bu yana eskrim yapan ve bu süreçte yoğun olarak Fizyoterapiye ihtiyaç duyan Kabul, meslek seçimini lise ikinci sınıftayken yapmış. “Gerek sakatlanmaların tedavisinde, gerek beden sağlığının korunmasında en fazla ihtiyaç duyduğum şey Fizyoterapi olunca, hem kendime hem de arkadaşlarıma faydalı bir eğitim almak istedim” diyen Çakıl Egenaz Kabul, aldığı eğitimin spor yaşamı için de büyük faydasını gördüğünü söyledi. Son 1,5 yıldır antrenörü Metin Tapan ile başarılı kariyerini sürdüren Kabul, gelecekte de ona spor hayatının içinde yer verecek bir mesleğe sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hem kilo verdi hem madalya kazandı
Çocukluğu boyunca fazla kilolarından kurtulmaya çalışmanın da spora olan tutkusunu tetiklediğini ifade eden Kabul, “Kilolarım nedeni ile takım sporlarına yeteri kadar uyum sağlayamayınca diyetisyen olan annem ve şimdi emekli albay olan babamın desteği ile bireysel sporlara yöneldim. Bu sayede hem kilo verdim hem de ilk hedefim olan Milli Takıma girdim. Takım olarak Bulgaristan’da birincilik kazanmamız büyük mutluluk oldu. Bir sonraki hedefim bir dünya şampiyonasında bireysel olarak şampiyonluk kazanmak” dedi. Türkiye’de spor yaşamının eğitim sistemine göre şekillenmek durumunda kalmasının, dünya çapında başarı kazanacak pek çok sporcu için önemli bir engel olduğuna vurgu yapan Kabul, sporcuların daha fazla burs desteği ve spor öncelikli bir eğitim sistemine ihtiyaç duyduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv