Türkiye'ye örnek olacak doğal yaşam alanı

Kuşadası Belediyesi kısırlaştırılan ve rehabilitasyonları tamamlanan can dostların sıcak bir yuvaya kavuşana kadar doğal ve konforlu bir ortamda kalabilmelerini sağlamak amacıyla kollarını sıvadı.

  • 0
  • 87
Türkiye'ye örnek olacak doğal yaşam alanı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Kuşadası Belediyesi kısırlaştırılan ve rehabilitasyonları tamamlanan can dostların sıcak bir yuvaya kavuşana kadar doğal ve konforlu bir ortamda kalabilmelerini sağlamak amacıyla kollarını sıvadı. Bu kapsamda Başkan Ömer Günel, Yaylaköy Mahallesi’nde yapılması planlanan ‘Doğal Yaşam Alanı’ arazilerinde incelemelerde bulundu.
 

Kuşadası Belediyesi, Başkan Ömer Günel’in “hayvan dostu kent” hedefi doğrultusunda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda bir süre önce kurulan Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde de can dostların sağlığı ve konforu için yeni projeler üretiliyor. Bu amaçla Kuşadası Belediyesi, kısırlaştırıldıktan sonra kayıt altına alınan sokak köpeklerinin sahiplendirilinceye kadar doğal bir ortamda kalabilmelerini sağlayacak olan ‘Doğal Yaşam Alanı’nın yapımı için düğmeye bastı. Başkan Ömer Günel de Yaylaköy Mahallesi’nde oluşturulması planlanan ‘Doğal Yaşam Alanı’nın arazilerinde incelemelerde bulundu.
 

Kuşadası Belediyesi olarak can dostlar için önemli bir projeyi yaşama geçireceklerini belirten Başkan Ömer Günel, “Sokak hayvanlarımızın ömürlük sıcak yuvalarına kavuşana kadar kafes veya padok içerisinde değil de özgürce dolaşabilecekleri bir alanda yaşamalarını istiyoruz. Doğal Yaşam Alanı projemiz gerçekleştiğinde, can dostlarımızın konforuna da önemli bir katkı sunacak. Bugün de Yaylaköy Mahallesi’nde Doğal Yaşam Alanı yapmayı planladığımız arazilere baktık. Eğer gerekli kurumlardan onay gelir de araziler bize tahsis edilirse sokak hayvanları için yine Türkiye’ye örnek olacak bir Doğal Yaşam Alanı yapacağız” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

1 Yılda tam 64 bin 888 Kişiye Hizmet

TEV bursiyerlerine yıl boyu kültür ve deneyim programı

Su ve Susuzluk

Karşıyaka’da nostalji rüzgarları

Biri açıldı diğeri yolda

8500 yıllık hafızasında felsefe yeniden canlandı

2022-09-24-1664012764330-banner.jpg