Türkü Şöleni

  • 0
  • 763
Yazı Boyutu:

2012 yılının Ekim ayında kurulan Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Halk Müziği Korosu ilk konserini Çamdibi Nedret Güvenç  Sahnesi'nde verdi. 40 kişilik koro salonu dolduran Bornovalılardan tam not aldı. Konuk sanatçısı Bağlama Virtiözü Tuğba Ger ise performansı ile büyüledi. Koristleri bu özel gecede yalnız bırakmayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Türk Halk Müziği'ne olan ilgisini; “Ben de en kısa zamanda bu sahnede sizlerle birlikte olmak istiyorum” sözleriyle dile getirdi
 
Bornova Belediyesi Çamdibi Türk Halk Müziği Korosu, 4 ay süren hazırlık döneminin ardından ilk kez sahneye çıktı. 2012 yılının Ekim ayında temelleri atılan koro, Bornova Belediyesi Çamdibi Nedret Güvenç  Sahnesi'ndeki konserde Türkiye'nin çeşitli yörelerinden 18 eser seslendirdi.
Bahattin Turan'ın yönettiği konser Bilecik yöresinden 'Payton Geldi Meyhaneye Dayandı' adlı türküyle başlarken, solist olarak öne çıkan koristler salonu dolduran Bornovalılardan bol bol alkış aldı. Sahneye yöresel kıyafetleri içerisinde çıkan ve halk oyunları ekibinin eşlik ettiği Binnaze Özden ise Rumeli Yöresi'ne ait Rodop Dağları türküsünü seslendirdi.  Coşku dolu gecenin Konuk Sanatçısı Ünlü Bağlama Virtiözü Tuğba Ger oldu. 'Yaren' olarak bilinen üçlü bağlamasıyla sahnedeki yerini alan TRT Sanatçısı , sesiyle de büyüledi.  
 
Konseri belediye meclis üyeleri ve bürokratları ile birlikte izleyen  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır  oturduğu yerden koroya eşlik etti. Salonu dolduran Bornovalılara seslenen Başkan Sındır, bu tip çalışmaların yürek, zaman ve emek istediğini belirterek, ''Sahnedeki arkadaşlarımız uzun bir süre ve yoğun bir şekilde çalıştı. O nedenle bu özel gecede onların yanında olmayı çok istedim'' diye konuştu. Sındır, Türk Halk Müziği’ne olan ilgisini ise; ''Bir ara çalışmalarına da katılıp birlikte 'Haydar Haydar' türküsünü söylemiştik. En kısa zamanda da fırsat yaratıp bu sahnede sizlerle birlikte el ele, omuz omuza olmak istiyorum'' sözleriyle dile getirdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv