Türkülere farklı bir yorum

  • 0
  • 740
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi farklı bir konsere ev sahipliği yaptı. Fransız sanatçıların Batı Müziği çalgılarıyla eşlik ettiği Senem Diyici, Türk Halk Müziği eserlerini yorumladı. “Karşıyaka Buluşması” adıyla gerçekleştirilen Senem Diyici Trio Lyrisme konserinde sevilen türkülerimiz seslendirildi.
 
Yoğun ilgi gören konserin ilk bölümünde “Güvercin, Demedim mi?, Mavilim, Sarı Gelin, İstanbul, Esmerim, Bana Seni Gerek Seni “ türküleri seslendirildi. Küçük sonat ile başlayan ikinci bölümde ise “İğdirim Al Alması, Arzu Kızım, Gemim Geliyor, Nuriyem, Ayrılık, Fincan ve Sabahın Yemişi” türküleri seslendirildi. Müziğin evrenselliğindeki güzelliği yaşadıklarını belirten izleyiciler Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.
 
Fransa, Belçika ve Türkiye’de akademilerde ses teknikleri konusunda eğitimler veren, 20’den fazla ülkede yaklaşık 1500 konser veren Senem Diyici’nin konseri büyük ilgi gördü. Sanatçıya kemanda Yovan Girard, viyolonselde Anais Pin eşlik etti. 30 yıldır Fransa’da yaşayan Diyici, İzmir’i çok sevdiğini belirterek konsere gösterilen ilgi nedeniyle izleyicilere teşekkür etti.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv