Yazı Boyutu:
Dünyaca ünlü ressamlar Karşıyaka Belediyesinin Resim Çalıştayında bir araya geliyor. Sekiz ülkeden 13 ressamın buluşacağı çalıştayın teması ise Yansımalar olacak.
Bostanlı Güzel Sanatlar Parkı Celal Yetkin Resim Atölyesinde 21-28 Eylül 2012 tarihlerinde bir arada olacak olan sanatçılar kendi özgün çalışmalarını tuvale aktaracaklar. Çalıştay süresince bir fotoğraf sanatçısı da resim yapan sanatçıları ve Karşıyakayı fotoğraflayacak. Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün koordinasyonunda gerçekleştirilecek Uluslararası Resim Çalıştayına Almanya, Hollanda, Arnavutluk, Hindistan, İtalya, Makedonya, Karadağ ve Türkiyeden ressamlar katılacak.
Karşıyakanın kültür kenti olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Geçtiğimiz yıllarda uluslararası sanatçıların katılımı ile heykel sempozyumu gerçekleştirmiştik. Bu sempozyumda yapılan heykeller Karşıyakanın meydan ve parklarını süslüyor. Şimdi de ressamlar buluşmasını gerçekleştiriyoruz. Sanatın her dalında emek verenlerle iç içe olmak istiyoruz. Bostanlıdaki atölyemizde her yıl onlarca kişi resim yapmayı öğreniyor. Şimdi uluslararası bakışı da katarak önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapacağız. Çalıştayda çıkan eserlerin sergisini de 27 Eylül 2012 tarihinde açacağız. dedi.










