Üç Mevsim Tek Yaz şiir severleri bekliyor

Yunanistan’ın Türk yıldızı Fide Köksal’ın kaleme aldığı şiir kitabı “Üç Mevsim Tek Yaz”, İnkılâp Kitabevi imzasıyla raflardaki yerini aldı. Usta şair Ataol Behramoğlu’nun eleğinden geçen “Üç Mevsim Tek Yaz”ın aşk, yalnızlık ve hayatı konu alan şiirleri okurlarıyla buluşmayı bekliyor.

  • 0
  • 740
Üç Mevsim Tek Yaz şiir severleri bekliyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye’de doğan ve TRT Radyosu’na karışıp Dikili’deki yazlıklarında çalan Yunanca şarkılarla büyüyen, Yunanistan’ın TV kanalı Antena’nın müzik yarışması ile halkın sevgisini kazanan ve bir süredir yaşamını Yunanistan'da sürdüren İzmirli şarkıcı Fide Köksal'ın “Üç Mevsim Tek Yaz” isimli yeni şiir kitabı kitapmarket raflarında yerini aldı. Usta şair Ataol Behramoğlu’nun eleğinden geçen, “Üç Mevsim Tek Yaz”ın aşk, yalnızlık ve hayatı konu alan şiirleri okurlarıyla buluşmayı bekliyor. Resmin şairi Devrim Erbil kitabın kapak resmiyle okurları şiirsel bir yolculuğa çıkarıyor.

İzmir’de kalabalık sofralarda, düğünü derneği ve şarkıları eksik olmayan bir hayatın içinden geldiğini söyleyen Fide Köksal, “müziğe olan ilgim küçük yaşta başladı. Müzik seçmelerini kazanmakın ardından söz ile olan bağım da giderek arttı. O günden bu yana çok sayıda Yunan sanatçı ile çalıştım. Türkçe, İngilizce ve Yunanca şarkı sözleri yazıp seslendirdim. ‘Üç Mevsim Tek Yaz’ kitabındaki şiirlerde iki kardeş kültürün izlerini bulmak mümkün” dedi.Okurlarını aşk ile harmanlanan mavi bir yolculuğa çıkaran Fide Köksal; Ege adalarının, denizin ve güneşin kokusunu taşıyan “Üç Mevsim Tek Yaz” ile bu kez şiir severlere sesleniyor. İnkılâp Kitabevi imzasıyla yayımlanan “Üç Mevsim Tek Yaz”ın önsözü, usta şair Ataol Behramoğlu tarafından kaleme alınırken; kapağı da resmin şairi olarak anılan Devrim Erbil’in, “Kuşların Gizemi” adlı eserine yer veriyor.Behramoğlu, Üç Mevsim Tek Yaz’ı şöyle yorumlamış:İçtenlik ve ustalığın birlikteliği… Fide Köksal’ın şiirlerinde benim gördüğüm, beğendiğim ve önemsediğim bu oldu. Birbirinden güzel ve özgün şiirlerin yer aldığı bu şiirler toplamında olağanüstü güzellikteki şu iki dize ise Köksal’ın ince, zarif şairliğinin sanki bir özeti gibi:
“Tenimin bitki örtüsünü kaldırıp
Çiçeklerime sokulman ne güzel”
                                                                Ataol Behramoğlu
 
Köksal’ın kitaba adını veren şiiri ise şöyle:

Gökte süzülme hızında
Elinde onlarca iple yürüyen
Bulutçu arıyor gözlerim
Bulunca sana yağmur getireceğim
Yanıkların var kalbinde
Sağanakların iyi geleceği
Üç mevsimin tek yazında
Bir şey var insanı güldüren
Bir evin bir kızı gibi
Sana o gülüşleri de vereceğim
Yeni yollara düşülüp
Sığınakların terk edildiği…

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ücretsiz oyunlarla buluşuyorlar

Fakir Baykurt'a rekor başvuru

100. Yılın Öyküsü, Şiiri” ödülleri sahiplerini buldu

Küresel Geri Dönüşüme Vefa Sergisi

Koşulsuz sevginin adıdır İsmail Sivri

Caz Festivali’ne Unutulmaz kapanış

Arşiv