Uğur Hazırlık Liseleri geliyor

  • 0
  • 857
Yazı Boyutu:

Dershanelerin kapatılmasının gündemde olduğu şu günlerde  Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları, bu alandaki köklü tecrübesi ve birikimi ile eğitim dünyasında yeni bir dönemi başlatarak Üniversite Hazırlık Okulları’nı hayata geçirdi. İlki 2014-2015 eğitim öğretim döneminde kapılarını açacak olan Uğur Hazırlık Liseleri, dershane ve özel okulların vermiş olduğu eğitimin birleştirilmiş halini öğrencilere sunacak.

 
İzmir’de şimdilik 3 okul planlandığını ve ilkinin Bornova’da bu yıl eğitim öğretime başlayacağını, biri Karşıyaka, diğeri ise Konak yönünde olacak olan ikisinin se 2015- 2016 döneminde hizmete gireceğini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları İzmir Genel Koordinatörü Yücel Yücel, Uğur  Hazırlık Liseleri’nin öğrencisinin akademik lise eğitimiyle, üniversite giriş sınavına hazırlığını, kariyer planlamasını, üniversite sonrası iş dünyasına ve yaşama hazırlığını tek çatı altında çözmeyi taahhüt eden bir ihtisas okulu olacağını söyledi.
 
Uğur Hazırlık Liseleri’nin Akademik Kur Sistemi'nden kariyer planlama modeline, fiziki yapısından öğretmen kadrosuna, özgün yayınından yıllık çalışma programına kadar okul dışında hiçbir eğitim gereksinimi kalmayacak şekilde tasarlanmış özel, farklı bir Anadolu Lisesi olduğuna dikkat çeken Yücel, “Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri'nde her öğrenci, alanında uzmanlaşmış 3 ayrı danışman tarafından takip edilecek. Öğrencilerin okul dışındaki zamanlarını ve tüm pazar günlerini kendi ilgi alanlarına ve gelişimlerine ayırma olanağı bulacak.  Bunun için tamamlama ve pekiştirme amacıyla verilen tüm ödev ve çalışmaların mümkün olduğunca okulda tamamlanması sağlanacak olan Uğur Hazırlık Liseleri; öğrenciye zaman, veliye ekonomik tasarruf, topluma nitelikli eğitimde fırsat eşitliği sunan, toplumun her kesiminin erişebilir olduğu, eğitimde 45 yıllık birikim, tecrübe ve başarının bileşkesiyle oluşmuş ilk özel lise” dedi.
 
TÜRKİYE'DE YENİ VE İLK OLAN BİR OKUL KONSEPTİ

Yücel, “UHL”nin Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan bünyesinde açılan bir özel lise olduğunu, bu gün düşünülüp yarın hayata geçirilmiş bir model değil, eğitimi bilen birçok bilim insanı, eğitimci ve yöneticilerle 2 yıldır üzerinde çalışılan bir sistem olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:  bu; ülkemizde ve dünyanın birçok ülkesinde lise eğitimini, üniversiteye geçişi inceleyerek ve doğru analiz edelerek hazırlanmış bir proje. UHL aynı zamanda Türkiye'de yeni ve ilk olan bir okul konseptidir. UHL ne dershanelerin yerine gelmiş, ne dershanelere alternatif bir yapı değildir. Öğrencilerinin 4 yıllık ya da eğitim süresince okul dışında dershane, özel ders ve her türlü eğitim danışmanlığına ihtiyaç bırakmayacak şekilde tasarlanmış bir okuldur. Lise eğitimi süresince MEB Anadolu liseleri yönetmeliği içinde, farklı uygulama eğitim modeline sahip özelbir ihtisas lisesi olarak ortaya çıkmıştır.

 
UHL lise öğrencisinin temel ve nihai ihtiyacına tam çözüm olacak bir okuldur. Her öğrencinin her türlü ihtiyacını karşılayacak bir okul değil gerçek anlamda akademik bir okuldur.”

 Yücel Yücel, UHL’nin ekonomik bir okul olduğu için eğitimde fırsat eşitliği sağladığını, 4+4+4 eğitim sistemine uygunluğuyla öğrenciye zaman, veliye ekonomik kolaylık sağladığına dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: “eve en az ödev götürmesi esas alındığı için öğrencinin sosyal ve bedensel gelişimine zaman yaratmasına katkıda bulunur. Aynca, üniversite giriş sınavına hazırlığı uzun süreye yayması öğrenci ve velinin sınav kaygı ve stresini minimuma indirmesi gibi pozitif özelliklere sahip bir okuldur."

 
HAFTADA 6 GÜN EĞİTİM
LİSEDE haftanın altı günü ders olacak. Cumartesi günleri de dahil olmak üzere dersler 08.30’da başlayacak, 15.30’da sona erecek. Derslerden sonra lise 1 ve 2'nci sınıfların olduğu 'birinci kademe'ye bir saat, 3 ve 4'üncü sınıfların olduğu 'ikinci kademe'ye 2 saat derslerin tekrarı özetlenecek.
 
HER ÖĞRENCİYE ÜÇ REHBER

KURUMDA öğrenci başına 3 rehber öğretmeni düşecek. Bu öğretmenler öğrencilere eğitsel, kariyer planlaması ve davranış değerlendirmesi gibi konularda rehberlik hizmeti verecek. Kariyer danışmanı ilgi ve yetenek analizini, eğitsel danışman motivasyon ve başarı takibini, bireysel danışman ise öğrencinin sınıf içi davranışları ve öğretmeninden alınan bilgi akışı çalışmalarını yapacak.

 
 DERS KİTAPLARI UĞUR'DAN
DERS kitapları Uğur Yayınlarıından olacak. Kitapların yanısıra her öğrenciye eğitim aracı olarak tablet verilecek. Öğretmenler tamamen Uğur Dershaneleri'nin içinden seçilecek.
 
KAYITTA SINAV VE MÜLAKAT

UĞUR Hazırlık Liseleri sınavla öğrenci alacak. Öğrenciler 50 sözel, 50 sayısal sorudan oluşan genel yetenek değerlendirmesi ve ardından mülakat sonucu kabul edilecek. Bu şekilde öğrencilerin öğrenme becerileri tespit edilecek.

 
ESNEK SINIF UYGULAMASI
Sınıfa göre öğrenci değil, öğrenciye göre sınıf açılacak. Her kur başında öğrenciler ders bazında akademik düzeylere göre öğrenme gruplarına ayrılacak. Rakamsal ve harfsel bir sınıf yok. Ders bazında sınıflar var. Bir öğrenci bir konuyu 3 ayrı öğretmenden dinleyecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Arşiv