Uğur Mumcu tiyatroyla anıldı

  • 0
  • 530
Uğur Mumcu tiyatroyla anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi tarafından düzenlenen Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri Ankara Ekin Tiyatrosu’nun sahnelediği 'Söz Meclisten İçeri' adlı oyunla başladı. Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında Güzelyalı Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyuna İzmirliler yoğun ilgi gösterdi. 24 Ocak 1993 yılında bombalı suikast sonucu katledilen Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun kaleme aldığı köşe yazılarından derlenerek günümüze uyarlanan oyun, sanatseverlerden tam not aldı.

Uğur Mumcu’nun yazılarındaki ileri görüşlülüğünü bir kez daha gözler önüne seren oyun izleyenlere "ağlanacak halimize gülüyoruz" dedirtti.  Yoğun ilgi gören politik komedi türündeki oyun kimi zaman kahkahalara boğarken kimi zaman da izleyenleri derin düşüncelere daldırdı. Mumcu'nun mizahi ve eleştirel bir dille yıllar öncesinden Türkiye'nin bugününü anlattığı oyunda; iktidar mücadelesi, hukuk sistemi, cemaatler, havuz medyası, bozulan eğitim kurumları ile devleti ele geçirmeye çalışan derin yapılar sahneye taşındı.

ANMA ETKİNKİLERİ KONSERLE SÜRECEK

Ankara Ekin Tiyatrosu’nun sahnelediği yönetmenliğini Murat Atak'ın üstlendiği iki perdelik oyunda Nusret Çetinel, Koray Ergun, Tuncer Yığcı, Bilal Gürdere, Adnan Çelik, İhsan Ustaoğlu, Selim Kalıç, Ercüment Güvenç ve Neslihan Özyetiş’in gibi tanınmış tiyatro oyuncuları rol alırken oyunun dans düzenini ise İhsan Bengier yaptı. Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 yılında arabasına konulan bombanın patlatılması sonucu katledilişine gönderme yapan dekor tasarımıyla dikkat çeken oyunda, Kemal Günüç'ün notaya döktüğü müzikler de büyük beğeni topladı. Konak Belediyesi’nin Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Cumartesi akşamı da, Dr. Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde Uğur Mumcu'yu Anma Konseri düzenlenecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv