Milas’lı sanatçı Simla Uğur’un El Dokuması- Tekstil Resim Sergisi 13 Ekim’de Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda görücüye çıkıyor.

Geliştirdiği tekniklerle birlikte malzeme çeşitliliğini öp planda tutan Uğur, sanatın doğasında yer alan estetiksel kaygıları da göz önünde bulundurarak eserlerinde daha çoz çözgü iplerini tuval olarak kullandığı eserlerin 13 Ekim’de saat 18.00’de yapılacak açılışla birlikte sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
Doğduğu toprakların geçmişinde var olan dokuma kültürü ile sanatsal yolculuğunu temellendiren Simla Uğur, aktif sanat yaşamına Bursa’da aldığı Dokuma teknikleri, Halı ve Kilim desenleme eğitimi ile başladı. Yaşamı, toplumu ve insanı sorgulayan Uğur’un eserlerinin çıkış noktasını, sistem içersinde dayatılmış ve alıştırılmış düzenin yok ettiği ve sindirdiği hayatlar oluşturmaktadır.
Sanat yolculuğuna bir dönem kültürel toplumsal konulara doyarlı sanatsal etkinliklerle Bursa’da Simla Sanat Galerisi’nde devam eden Uğur, ilerleyen süreçte sanatçı kimliğiyle çalışmalarına ağırlık verdi.
Uğur’un El dokuması- tekstil sergisi
Milas’lı sanatçı Simla Uğur’un El Dokuması- Tekstil Resim Sergisi 13 Ekim’de Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikası’nda görücüye çıkıyor.
- Düzenleyen: Mehmet Kurt- 0
- 1.380





