Uğurlu dönüşüm başladı

  • 0
  • 1.265
Uğurlu dönüşüm başladı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İZMİR Uğur Dershaneleri 2015- 2016 eğitim öğretim yılında çok daha güçlü, modern, deneyimli ve farklı bir eğitim markası olan Uğur Okulları ile eğitime devam edecek.  Dershanelerin Dönüşüm Projesi çerçevesinde kurulan Uğur Okulları 4 yıllık akademik lise eğitimi ve liseye hazırlayan ortaöğretim modeliyle kariyer odaklı özgün eğitim sistemi sunacak.

Konu ile ilgili olarak SwissoteI Büyük Efes’te 1000’e yakın veli ve öğrencinin katıldığı bir  veli semineri düzenlendi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan Başkanı Enver Yücel, ve Uğur Eğitim Kurumlan Genel Müdürü Lokman Durak, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen’in de yer aldığı seminer Uğur Okulları Ege ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Yücel Yücel’in açılış konuşmasıyla başladı. 
Uğur Okulları ile yeni yol haritası çizdiklerini ifade eden Uğur Okulları Ege ve Akdeniz Bölge Temsilcisi Yücel Yücel, Kariyer Odaklı Eğitim Modeli  öğrencileri başarılı bir geleceğe hazırladıklarını söyledi.  Çankaya,  Bornova, Karşıyaka Buca, Gaziemir şubelerimizden bin 300’e yakın kaydımızla kontenjanımızın yüzde 80’inin dolduğunu açıkladı.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Gürgen’in seminerinin ardından Amerika ve Kanada’daki Bahçeşehir Üniversiteleriyle canlı bağlantılarla sunum gerçekleştirildi. 
Seminerin kapanış konuşmasını yapan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlan Başkanı Enver Yücel, İzmir Uğur Dershaneleri, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Uğur Okulları ile eğitime devam edeceğini açıkladı.
Milli Eğitimde;  dönüşümde temel liseler kavramını ortaya koyduğunu anlatan Yücel, Temel liseler çerçevesinde Uğur Dershaneleri’nin İzmir’deki 7, Türkiye genelindeki 200 şubesi lise ve ortaokullara dönüştüğünü anlattı. 

Yücel,  İki kademeli bir eğitim öğretim sistemi olacağını belirterek,  “Hem öğrencilerimizi bir lise diploması vermek üzere Milli Eğitimin müfredatını takip ederken aynı zamanda da gerek lise girişleri gerekse üniversiteye giriş sınavları için hazırlayacak,  bunları yaparken öğrenci, bir lise eğitim öğretimini yaptığı için de önemli bir rehberlik hizmeti vereceğiz. Rehberlik hizmetiyle öğrencileri sadece Türk üniversitelerine değil bütün dünya üniversitelerine hazırlayacak,  gerek ABD, gerekse Avrupadaki üniversitelere yönelik fırsatlar sunacağız.  Böylece öğrencilerin daha iyi alanlarda üniversite eğitimi almaya hazır olacaklar.  Daha işin çok başında İzmir’de kayıtlı olan bini aşkın öğrencimizin velilerine de teşekkür ediyorum. Kontenjanlarımız lise son sınıflarda doldu. Diğer sınıfların kayıtları ise önümüzdeki günlerde” dedi.

MENTÖRLER OLACAK
Kariyer Odaklı Özgün Eğitim Sistemine de değinen Başkan Enver Yücel, Öğrencimize kariyer yol haritasını gösterecek, kendini tanımasıyla ilgili önemli testler sunacak ve hangi alanda nasıl başarabilirse o yöntemle öğreteceklerini ifade eden Yücel konuşmasını şöyle sürdürdü: “Buna da biz ‘kişiye özgü eğitim modeli’ diyoruz. Öğrenciyi yeniden keşfederek  öğrenme şeklinden yapmak istediği mesleğe kadar gideceğiz. Sınıflarımızda kariyerleriyle ilgili çalışacak mentörler, hem rehberlik öğretmenliği hem de öğrencilerimize kariyer koçluğunu yapacak. Üniversitelerle ilgili, mesleklerle ilgili, hayatla ilgili bilgiyle donatacaklar.”

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ
30 dakikayı gecen konuşmasında Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın, sadece bu yıl eğitime yaptığı yatırımın 430 milyon TL, 2015-2016 eğitim öğretim yılında stihdam edilen kişi sayısının sa 3 bin 800 olduğuna dikkat çekti. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla Türkiye’ye yeni eğitim kurumları kazandırıldığını ve bu yıl itibariyle öğrencileri geleceğe 165 yeni Uğur Lisesi ile hazırlayacaklarını anlattı.

ÜÇ HEDEF
Yücel’in verdiği bilgiye göre Uğur Liseleri’nin en büyük üç hedefi ise şöyle: Uğur Liseleri’nde eğitim alan öğrenciler hem Türkiye’deki hem de dünyadaki kaliteli üniversitelerde okuyabilecek.
9 ve 10’ncu sınıftan itibaren Uğur Liseleri’nde eğitime başlayan öğrencilere yabancı dil mükemmel seviyede öğretilecek ve dil öğretimini yurt dışına taşımak isteyen öğrencilere, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington D.C. ve Toronto’daki dil okullarında ücretsiz okuma fırsatı sunulacak. Dünya vatandaşlarını yetiştirmeyi hedefleyen Uğur Liseleri’nde yoğunlaştırılmış İngilizce dil eğitim programı uygulanıyor. Uğur International ofisi ile öğrencilere yurt dışında dil eğitimini pekiştirme imkanı tanınırken, öğrenciler dünyanın en iyi üniversiteleri ile buluşturuluyor. Uğur Liseleri’nin en temel hedefi ise, öğrencilerin vatanını seven iyi insanlar olarak yetişmeleri için klavuzluk yapmak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Yeşil şehirler için sıfır karbon binalar

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Arşiv