Ulaşım sorununa dolmuş ayarı

  • 0
  • 901
Yazı Boyutu:

Narlıdere Belediyesi Mithatpaşa caddesinin üst kısımlarında kalan mahallerin ulaşım sorunu çözmek için Arıkent, Narbel, Mimkent arasında Minibüs seferlerini başlattı. Minibüsçüler İlk seferlerine, Narlıdere pazaryerinde düzenlenen tören ile başladılar.
 
 
Esnaf Dostu Başkana teşekkür
Balçova Minibüsçüler Odası Başkanı Cemal Külice, Narlıdere belediyesi tarafından düzenlenen törende yaptığı konuşmada uzun zamandır yapmayı düşündükleri dolmuş hattının hayata geçtiği bugün çok mutlu olduklarını ifade ederek esnaf dostu Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’a verdiği destekten ötürü teşekkür etti. Külice “Vatandaşların Narbel ve 2.İnönü mahallerine çıkmada yaşadıkları sorunları yeni hizmete başlayan minibüslerimiz ile ortadan kaldırıyoruz. 9’ar dakika arayla 13 minibüs vatandaşlarımızın hizmetinde olacak” dedi.
 
Artık ulaşım daha kolay
Minibüs seferlerinin başlaması sebebiyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, minibüs seferlerinin, huzurevi, Polis Eğitim Merkezi, Demokrasi Meydanı, pazar yeri, Narbel konutlarının bulunduğu güzergâh ile Fahrettin Altay ve MithatPaşa caddelerini kullanacağını ve ücretinde normal dolmuş ücreti olan 1.75 lira olacağını belirtti. Batur “Bu projenin hayata geçmesinde en çok emeği geçen Narlıdere Esnaf Odası Başkanı Süleyman Gelve, Balçova Minibüsçüler Odası Başkanı Cemal Külice övgüyü hak ediyorlar. Muhtarlarımız, vatandaşlarımız ve birçok yerden aldığımız kamu kurum kuruluşlarına ulaşmada yaşanan sıkıntılar bizi bir çözüm arayışına yönlendirdi. İzulaş Son durak olarak bilinen Kaymakamlık bölgesinden, Narlıdere’nin en son bölgesi olan Ilıca mahallesine kadar vatandaşlarımız çok rahat bir şekilde ulaşımlarını sağlayacaklar. Özellikle pazaryerimize gelmek isteyen vatandaşımız ile pazaryeri esnafımızda ulaşımda yaşanacak olan bu kolaylık sonrasında çok rahatlayacaklar. Bu Narlıdere için ulaşımda inanılmaz bir rahatlık sağlayacak olan Narlıdere içi dolmuş hattı projesi sadece bizim değil, Büyükşehir Belediyemizin çok değerli bürokratları başta Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu olmak üzere UKOME Müdürü Vehbi Duru, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Raif Canberk, Ulaşım Daire Başkanımız Fidan Aslan’da bu konuda ellerinden geleni yaptılar. Narlıdereliler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Hep birlikte açtığımız bu minibüs hattının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi
 
Narlıdere ulaşımına On üç Minibüs
Narlıdere İlçe merkezindeki ulaşım sıkıntısını gidermek için, UKOME iznine bağlı olarak, Balçova Minibüsçüler Odası ile ortaklaşa yürütülen çalışmalar neticesinde merkeze uzak çevre mahallelerin yaşadığı ulaşım sorunu ortadan kaldırmayı amaçlayan Narlıdere Belediyesi, yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı Minibüs hattının geçtiği mahalle ve sokaklarda, dolmuş seferleri başlatma kararı aldı. Narlıdere’nin iç mahallerinde yaşanan ulaşım sorunu çözecek olan minibüs hattı projesi kapsamında 9’ar dakika arayla 13 minibüs Narlıderelilere ulaşım hizmeti verecek.
 
İşte Minibüs güzergâhı
Arıkent, Narbel, Mimkent arasında bugünden itibaren hayata geçirilecek olan dolmuş uygulaması ile huzurevini kullanan, Pazar yerine gitmekte güçlük çeken ve Narbel konutlarında ulaşım sıkıntısı çeken vatandaşlar rahatlayacak. Seferler hafta boyunca devam edecek. İhtiyaç duyulması halinde dolmuş sayısı artırıla bilecek. Narlıdere’nin tüm mahallelerini birbirine bağlayarak ulaşım Sorununu çözecek olan dolmuş hattı tam olarak şu cadde ve sokaklardan geçecek. Narlıdere, Altınova Sitesi önü Otobüs Son Durağı, Erdal İnönü Caddesi, Özkarakaya Caddesi, Dağdelen Sokak, 27 Mayıs Caddesi t Musa Anter Sokak, Aydın Soysal Sokak, Altınvadi Caddesi. Pazaryeri, Papatya Sokak, Yıldırım Sokak, Yunus Emre Sokak, Çelebi Sokak, Tuğçe Sokak, Ferit Anlar Sokak, Aras Sokak, Tuna Sokak, Günaydın Sokak, Ahmet Taner Kışlalı Caddesi. Polis Eğitim Merkez, öğretmenler Sokak Narlıdere Bakım Evi önünden Kumru Sokak, Açelya Sokak. Mithatpaşa Caddesi, Fahrettin Altay Meydanı, Mehmetçik Bulvar, 11 Sokak, 14 Sokak, 75 Sokak, 46/3 Sokak, 46/1 Sokak. 46 Sokak. 46/26 Sokak. 46/25 Sokak No:8 Karşısı Mimkent Son Durak

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çelikkaya son yolculuğuna uğurlandı

Sabah vardiyası ziyareti

Torbalı Belediyesi'nden Uçurtma Şenliği

Geleceğin bilim insanı lise öğrencileri tıp projeleriyle yarıştı

İZSU'da bayrak değişimi

Güne Fen İşleri Şantiyesi'nde başladı

Arşiv