Ülkeler kurucu liderlerinin izinden ayrılırsa çöküşleri kaçınılmaz olur

  • 0
  • 1.795
Yazı Boyutu:

Prof. Dr. Ergün Aybars Cumhuriyet ve Atatürk günleri kapsamında Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu EGEM Salonu’nda düzenlenen Atatürk, Cumhuriyet ve Demokrasi konferansında öğrencilerle buluştu.
Demokrasinin dünya siyasetine etkilerinden bahseden Prof. Dr. Aybars, sözlerine “Demokrasi bir gecede değişecek bir şey değildir. Cumhuriyet bir rejimdir, bir gecede kurar ya da yıkarsınız. Fakat demokrasi elle tutulmaz, demokratik kurumlar kurarak demokrasinin gelişmesine katkı sağlarsınız. Tarihi kendi döneminde değerlendirmek gerekir. Bugün Atatürk’ün demokratik olmadığını söylüyorlar, oysa ki 1930’lu yılların koşullarına bakarsak Atatürk’ün büyük bir demokrat olduğunu görebiliriz. O yıllarda hiçbir ülke demokrasi adına çalışmalar yapmazken Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanındı.” diyerek devam etti.
Prof. Dr. Aybars, Atatürk’ün İslamiyet karşıtı olduğu görüşüyle ilgili ise, “Hilal dünyanın neresine giderseniz gidin İslamiyet’in sembolüdür. Bizim bayrağımız İslamiyet’in izlerini taşır. Atatürk din karşıtı biri olsaydı ilk önce bayrağı değiştirirdi. Öyle bir devrimci birçok devrim yapıyor ama bayrağa dokunmuyorsa İslam’la derdi yok demektir” dedi.
Ülkelerin yönetim şekillerinin değiştirilmesi konusuna da değinen Prof. Dr. Aybars, “Ülkeler kurucu liderlerinin izinden ayrılırsa çöküşleri kaçınılmaz olur. Atatürk bu ülkeyi kurarken Cumhuriyet ve Demokrasinin temellerini öyle sağlam attı ki, yönetime kim gelirse gelsin bunları değiştiremez” şeklinde konuştu. Ayrıca Atatürk’ün liderlik özelliğine de değinen Prof. Dr. Aybars UNESCO tarafından ölümünün 25. yılında anılan ilk ve tek liderin Atatürk olduğunu da vurguladı.
Konuşmasının sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Prof. Dr. Ergün Aybars’a Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından yapılan plaketin takdimiyle konferans sona erdi.İZMİR(Ege Ajans/Burçak Appa)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv