ÜLKEMİZİN GERÇEKLERİNİ YURT DIŞINA DOĞRU ANLATALIM

Becker Türkiye CEO’su ve AKGİAD (Alüminyum Koruma Kapatma Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen başarısız darbe girişimine sert tepki göstererek, bu teşebbüsün içinde yer alan ve destek verenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi.

  • 0
  • 686
ÜLKEMİZİN GERÇEKLERİNİ YURT DIŞINA DOĞRU ANLATALIM
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Becker Türkiye CEO’su ve AKGİAD (Alüminyum Koruma Kapatma Gölgelendirme Üreticileri ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Kebir, 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen başarısız darbe girişimine sert tepki göstererek, bu teşebbüsün içinde yer alan ve destek verenlerin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Türkiye’deki yatırım ortamının en önemli güvencesinin, sağlıklı ve işleyen bir  demokrasi olduğuna vurgu yapan Kebir, halkın seçtiği siyasetçilere ve masum vatandaşlarımıza, hepimizin vergileri ile alınan silahları doğrultmanın “affedilmez bir hainlik” olduğunu belirtti.
 
Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirket yöneticilerinin, ülkede yaşananları yurt dışına doğru anlatması gerektiğini kaydeden Kebir, Yabancı Sermaye Derneğini de (YASED) göreve çağırdı. Kendisinin de Becker’in Almanya’daki merkezi ile 15 Temmuz’dan itibaren sürekli temas halinde olduğuna dikkat çeken Kebir sözlerini şöyle sürdürdü:   “Ülkemizde on binlerce yabancı sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. Haklı olarak tüm dünyanın gözlerini çevirdiği Türkiye’de neler olup bittiğini merak ediyorlar. Türk yöneticiler, ülkedeki durumun gerçekliğini ve devlet kurumlarına yuvalanan çetenin temizlenmesinin geleceğimiz açısından taşıdığı önemi anlatmalılar. Becker’in Almanya’daki merkezindeki yöneticilerimiz de gelişmeler hakkında bizden sürekli bilgi alıyorlar. Bu kapsamda biz, Becker’in Dünya CEO’su Mr. Fuchs’u Türkiye’ye davet ederek iki gün boyunca gelişmeleri anlattık. Tüm Türk yöneticileri, ülkemiz ekonomisine zarar verici beyanlardan kaçınmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.”
 
Gönüllü elçi gibi çalışmalıyız
15 Temmuz akşamı Türkiye’ de yaşananları yabancı sermayeye doğru anlatmak gerektiğini ifade eden Becker Türkiye CEO’ su Volkan Kebir, yabancı sermayeli şirket yöneticilerinin birer gönüllü elçi gibi çalışarak kafalarda oluşan soru işaretlerine yönelik Türkiye ekonomisinin sağlamlığına olan güveni vurgulamaları gerektiğini ifade etti.
 
Kebir, “15 Temmuz akşamı çok üzülsek de Türkiye’nin demokrasisine ve geleceğine olan inancımızı ve güvenimizi asla kaybetmedik.  Kahraman güvenlik kuvvetlerimiz ve halkımızın sağduyusu ile akamate uğrayan bu hainliğin, Türk demokrasisi ile birlikte ekonomisini de güçlendireceğini düşünüyoruz. Başta turizm olmak üzere, önde gelen sektörlerin bu durumdan etkilenmemesi umudumuzu artırıyor.  Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık faiz indirimine gitmesini de memnuniyetle karşılıyoruz. Yatırım ortamının iyileşmesinde faiz indirimlerinin devam etmesinin önemini bir kez daha vurguluyoruz. Türk milletinin ve seçilmiş hükümetimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isteriz. Bu alçakça kalkışmada hayatını kaybeden güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyor, ülkemize geçmiş olsun diyoruz.” dedi. 
 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv