Ülkeyi daha ileriye taşımak için kadınlarımıza da görevler düşüyor

  • 0
  • 601
Ülkeyi daha ileriye taşımak için kadınlarımıza da görevler düşüyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ve Türk Kadınlarına Seçme ve Seçilme Hakları’nın verilmesi Karabağlar’da da gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Karabağlar Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda “Demir Çeneli Melekler” adlı filmi kadınların gösterimine sunuldu. Etkinliğe katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu kadınların ülke yönetiminde de daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti ve kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin kadınları eve hapsetmek isteyen, kadınları yaşamdan koparmak isteyen anlayışa karşı bir duruş olduğunu söyledi. Selvitopu ayrıca, kadınların da yaşamın her alanında yer alarak ülkeyi daha ileriye taşıma noktasında çaba sarf etmeleri gerektiğini vurguladı.

Amerikan kadınlarına oy hakkı kazandırmak için hayatlarını riske atmaktan kaçınmayan kadınların yaşamını anlatan “Demir Çeneli Melekler” adlı film gösterimini Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve belediye meclis üyeleri de izledi. Film gösterimi öncesi, Eskiizmir Semt Merkezi’ndeki salonu dolduran kadınların gününü kutlayan Başkan Muhittin Selvitopu, kadınların ailenin direği olduğunu ve aileyi ayakta tutan bireyin kadınlar olduğunu söyledi. Kadınların ülke yönetiminde de büyük rol oynamasının gerekliliğine değinen Başkan Selvitopu, kadınların da yaşamın her alanında yer alarak ülkeyi daha ileriye taşıma noktasında çaba sarf etmeleri gerektiğini vurguladı.

Kadınlarımız yaşamın her alanında olmalılar
Selvitopu, ““Cumhuriyeti kuran Mustafa Kemal ve arkadaşları 1934 yılında kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkını vermişlerdir. Bu ülkemiz için çok önemlidir. Kadınları eve hapsetmek isteyen, kadınları yaşamdan koparmak isteyen zihniyetlere karşıda çok açık bir duruştur. Kadınlar toplumun her şeyi, ailenin her şeyi. Bu kadar önemli görevleri olan kadınlarımızı ülke yönetiminden uzak tutmaya kimsenin hakkı yoktur, hiçbir güç de  bunu engelleyemez. Bugün cumhuriyetin geldiği noktada birçok kurum ve kuruluşlarda, partilerde, sivil toplum kuruluşlarında da kadınlarımızın canla başla mücadele ettiğini görüyoruz. Bu bizlere umut veriyor, bizleri sevindiriyor. Bizlerin görevi, kadınlarımızın kendilerini daha ileri noktalara taşımak, daha üst görevlere gelebilmeleri için destek olmaktır. Umuyoruz ki, ülkemizde kadınlarımız sadece yönetici olarak değil, kültür, sanat dallarında ve diğer sosyal çalışmalarda da yerlerini alırlar ve bu ülkeyi daha ileri taşımak için çaba sarf ederler.” dedi.

Gerçekleştirilen film gösteriminde belediye personeli tarafından kadınlara patlamış mısır ve meyveli gazoz ikram edildi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir-Cape Town iş birliği

Hıdırellez dileği barış, adalet ve refah

Karabağlar Hıdırellezle coştu

Başkan Mutlu Hıdırellez Şenliği’ne katıldı

Hıdırellez ve bahar coşkusu

Şenlik havasında Hıdırellez

Arşiv