Ulu Önder Atatürk Selçuk’ta saygı ile anıldı

  • 0
  • 774
Ulu Önder Atatürk Selçuk’ta saygı ile anıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümün 77.yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da saygı ve özlemle anıldı.

Saat 08:50’de Atatürk Anıtına Çelenklerin sunumu ile başlayan ve saat 09:05’te iki dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile sona eren anma programı, Selçuk Anadolu Lisesi’nin hazırladığı Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda düzenlenen anma programı ile devam etti.
Anma Programına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydın, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, diğer protokol üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri, Oda Başkan ve yöneticileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan buradaki törenin günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Selçuk Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Dilek Çelik Yaptı.

Anma programında konuşan Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, tüm Türkiye’nin yanı sıra dünyanın dört bir yanında bulunan Türk temsilcilerinin de bugün hep beraber büyük kurtarıcı Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 77.Ölüm yıldönümünde saygı, minnet ve şükranla andıklarını kaydetti.

“Bütün dünyaya gururla, iftiharla bakıyoruz”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Yurtta sulh dünyada sulh” ilke ve prensibini belirlemiş bir insan olduğuna vurgu yapan Kaymakam Boyacı; onun güzel fikirlerinin tüm devletler hukukunda bir sistem olarak yer aldığını, bütün gelişmiş ülkelerin barış literatürüne girdiğine dikkat çekti. Kaymakam Boyacı, konuşmasında; “21. yüzyıla girerken bütün gelişmekte olan ülkelerin Büyük Ata’nın izinde onu örnek alarak kahramanlık ve bağımsızlık mücadeleleri verdiklerini biliyoruz. Büyük Ata gibi bir kurtarıcımızın cumhuriyetimizin kurucusu olmasından dolayı bütün dünyaya gururla, iftiharla bakıyoruz” dedi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir askeri deha ve bir ileri görüş komutanı olması yanında eşsiz bir devlet adamı olduğunun altını çizen Kaymakam Boyacı, “Askeri dehası kahramanlığı dışında ekonomi bilim dehası tarih merakı insanlık sevgisi olan bir insandır. Kuvvetli önsezi ve geleceği görüş duygusuyla 1927 yılında İzmir İktisat Kongresi’nde yaptığı konuşmada dünyada ekonomik krizin olacağını vurguluyor. Bu yüzdendir ki, büyük Ata; “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözüyle bilime ve bilim adamına verdiği önemi vurgulamıştır.

Atatürk’ü sevmek ülkeyi sevmektir
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sadece 10 Kasım törenlerinde değil, 365 gün anılması gerektiğine dikkat çeken Kaymakam Boyacı; “Onun kıymetli eserlerini ibretle, ilgiyle, örnek alarak seyredeceğiz ve Atatürk İlkelerini benimseyeceğiz. Büyük Ata vatanı kurtarırken çağdaş uluslar seviyesini yakalayalım derken onun 77. Ölüm yıl dönümünü idrak ederken bakıyoruz ki çağdaş ulusların seviyesinin üzerine çıkmışız. Atatürk’ü sevmek ülkeyi sevmektir. Atatürk’ü sevmek öğretmeni sevmektir. Atatürk’ü sevmek büyüklerini sevmek, saymak ve küçüklerini korumaktır. Büyük Ata’nın 77. yılını idrak ettiğimiz ölüm yıl dönümünde onun arkasından Büyük Ata rahat uyu kurduğun Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar daha da güçlenerek yaşayacaktır diye ilan ediyoruz. Ey Büyük Atam ruhun şad olsun. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar dalgalanacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!” dedi.

Selçuk Anadolu Lisesi’nden muhteşem gösteri
Şiirlerin okunması ile devam eden Anma programında okullar arası yapılan “Atatürk” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğrencilere ödüllerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydın ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı verdi.

Atatürk’ün hayatının konu aldığı slayt gösterisi ile devam eden anma programında Selçuk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladıkları ve Kahraman Türk Askerini konu alan müzikli Oratorya ise tüm izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Kent Belleğinde “Atatürk  sergisi”
Anma programının ardından Selçuk Efes Kent Belleğine geçen Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve diğer protokol üyeleri, burada Selçuk Belediyesi tarafından hazırlanan “Atatürk” sergisini gezdi.
Miniklerden Anıtkabir maketi
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirinden değerli resimlerinin yer aldığı sergide Selçuk Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencilerinin hazırladıkları “Anıtkabir” maketi ise büyük beğeni topladı. Ellerindeki çiçekleri protokol üyeleri ile birlikte Anıtkabir’e bırakan minikler, protokol üyelerinden tam not aldılar. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Vicdanım rahat, kafayı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım

İGC halkın haber alma hakkının teminatı

Kardeşlik köprüsü, ‘Hatay Basın Merkezi' ile yaşayacak

İzmir’e bir onur daha…

Folkart'dan ilk Sürdürülebilirlik Raporu

İzmir’e 4 yeni fabrika, 4 yeni Cumhuriyet kalesi kazandırdık

Arşiv