Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 88. yıl dönümü

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 88. yıl dönümü törenle kutlandı.

  • 0
  • 324
Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 88. yıl dönümü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Atatürk’ün Seferihisar’a Gelişinin 88. yıl dönümü törenle kutlandı. 11 Nisan Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen tören saygı duruşu ile başladı.
Seferihisar Belediye Bandosu’yla devam eden programa Kaymakam Naci Aktaş, Cumhuriyet Başsavcısı vk. Ramazan Yeşilay, Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Abdülkadir Şimşek, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

“Atamızın bize miras bıraktığı laik ve demokratik değerleri korumak için Seferihisar’da üzerimize düşen ne varsa bundan sonra da yapacağız”
Günün anlam ve önemine dair konuşmasını gerçekleştiren Başkan Yetişkin “Seferihisar olarak tarihimizde bizim için önemli bir çok günümüz var fakat bugünün anlamı hem benim hem de Seferihisar için bir başka. Her millete Gazi Mustafa Kemal gibi bir lider nasip olmuyor. Kurduğu laik, demokratik ve bağımsız Türkiye ideolojisi bugün hala hepimize ışık oluyor. Atatürk sayesinde bizi yanlış yola sürüklemek isteyenlere karşı her daim savunacağımız bir sözümüz bir duruşumuz var. Yılgın ve yorgun hissettiğimizde bugünlere kolay gelmediğimizi ve kolay kolay da vazgeçmeyeceğimizi hatırlatan bir mücadele olduğunu biliyoruz. Bugün bu sokaklarda yürürken bu mücadeleyi veren liderin yürüdüğü yollarda, geçtiği caddelerde yürüdüğümüzü hatırlamamız ve hissetmemiz gereken bir gün. Ülkemiz böylesine zorlu günlerden geçerken 11 Nisan 1934 günü buradaki halkta olan Cumhuriyet coşkusuna ve inancına sahip olmamız gerektiğini hatırlamamız gereken bir gün. Her ne kadar karanlığa gömülmüş gibi hissetsek de yolun sonunda aydınlığı göreceğimiz fikrine yine aynı coşku ve inanç ile sarılmalıyız. Atamızın bize miras bıraktığı laik ve demokratik değerleri korumak için Seferihisar’da üzerimize düşen ne varsa bundan sonra da yapacağız. Herkese katılımları için teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Başkan Mustafa Turan mali durum tablosunu paylaştı

Bayraklı, halkın belediyesidir!

Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

“Maratonİzmir” için geri sayım başladı

ilk resmi ziyaret mezun olduğu üniversiteye

Baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı

Arşiv