Ulusal Genç Solist Yarışması 8 yaşında

  • 0
  • 1.375
Ulusal Genç Solist Yarışması 8 yaşında
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkemizin yetiştirdiği genç opera solistlerinin ülkemiz ve dünyadaki sanat kurumlarının kapılarını aralama fırsatı buldukları “Ulusal Genç Solist Yarışması'nın sekizincisi 13-19 Şubat 2015 tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirildi. Yarışmada Genç Profesyonel Kategorisinde Özgecan Gencer, Üniversite Kategorisinde Betül Uzunoğlu Birinci oldu.

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Alsancak Rotary Kulübü ile Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı katkılarıyla düzenlenen yarışmanın final gecesinde İzmir Devlet Opera Bale Müdürü Hürkan Ayvazoğlu ve Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Levent Veryeri ev sahipliğinde İzmir cemiyet ve sanat hayatının bir çok ismi katıldı.

Kurumsallaşma yolunda büyük mesafe alan yarışmada Türkiye'nin her noktasından gelen opera sanatçıları en iyi olmak için yeteneklerini sergiledi. Birbirlerinden değerli yarışmacılar Genç Profesyonel ve Üniversite Kategorisi olmak üzere iki grupta sahne aldı. Yarışmanın ön elemeleri 13-15 Şubat 2015 günleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı’nda yapıldı. Yarı finale kalan yarışmacılar; 16 Şubat 2015 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde halka açık yarışmada final için mücadele etti. Üniversite Kategorisi Finali 18 Şubat 2015 günü ve Genç Profesyonel Kategorisi Finali ise geçtiğimiz 19 Şubat akşamı Elhamra Salonunda gerçekleştirildi.Final aşkamında yarışmanın Üniversite Kategorisinde Betül Uzunoğlu birinci, Adnan Burak Dabakoğlu ikinci, Dilara Kaymak üçüncü olurken, Genç Profesyoneller Kategorisinde Özgecan Gencer Birinci, Fuat Kılıç Aslan ikinci, Oğulcan Yılmaz Üçncü oldu. Dereceye giren yarışmacılar para ödüllerinin yanı sıra jüri uygun görürse yurt dışı imkanlara da ulaşabildiler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Arşiv