Uluslararası Basın kartı İzmirli gazetecilerin de hakkı...

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Kongresi öncesi çok sayıda proje ortaya koyan ÖzgürİGC Grubu çalışmalarına devam ediyor. ÖzgürİGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz, “Avrupa’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Latin Amerika ülkelerine kadar her coğrafyada geçerli olan Uluslararası Basın Kartı’nı İzmirli gazetecilerin de İGC aracılığıyla elde etmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

  • 0
  • 471
Uluslararası Basın kartı İzmirli gazetecilerin de hakkı...
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Olağan Kongresi öncesi çok sayıda proje ortaya koyan ÖzgürİGC Grubu çalışmalarına devam ediyor. ÖzgürİGC Grubu adına açıklama yapan Mustafa Yılmaz,  “Avrupa’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Latin Amerika ülkelerine kadar her coğrafyada geçerli olan Uluslararası Basın Kartı’nı İzmirli gazetecilerin de İGC aracılığıyla elde etmesini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi. 
 
ÖzgürİGC Grubu’nun açıklaması şöyle:  
ULUSLARARASI BASIN KARTINA SAHİP OLMAK İZMİRLİ GAZETECİLERİN DE HAKKI  
Dünyanın her yerindeki haber kaynağına ulaşıp, farklı ülke ve bölgelere girmek isteyen İzmirli gazetecilerin de uluslararası tanınırlığa kavuşmasını hedefliyoruz.  
 
Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’na  (IFJ) üye meslek örgütleri 1927’den bu yana habercilerin 130’dan fazla ülkede Uluslararası Basın Kartı’na  (IPC) ulaşmasına aracılık ediyor. 
 
Avrupa’dan Afrika’ya, Orta Doğu’dan Latin Amerika ülkelerine kadar her coğrafyada geçerli olan Uluslararası Basın Kartı’nı İzmirli gazetecilerin de İGC aracılığıyla elde etmesini sağlamayı amaçlıyoruz.  
 
Habercilerin dünyanın her bölgesinde gazeteci olarak tanınmasını sağlayan kimliğe İzmirli gazeteciler de meslek örgütleri aracılığı ile ulaşabilmelidir.  
 
Türkiye Gazeteciler Sendikası ile Ankara ve İstanbul Gazeteciler Cemiyetlerinin üyelerine sağladığı uluslararası gazetecilik kimliği imkanını İzmir Gazeteciler Cemiyetinin meslektaşlarımıza sağlamaması kabul edilemez.  
 
Uluslararası örgütler, sendikalar, cemiyetler ve derneklerle iş birliği geliştirerek dünyanın herhangi bir noktasında gazetecilerin taşıyabildiği bu karta İGC üyelerinin ve hatta İzmir’de gazetecilik yapan tüm meslektaşlarımızın kavuşması için çalışma başlatacağız. 
 
Ayrıca, Uluslararası Gazeteciler Federasyonu aracılığıyla dünyanın birçok noktasında farklı konularda çalışma grupları, kampanyalar ve projeler yürütüldüğünü biliyoruz.  
 
Dünya Basın Özgürlüğü, İklim değişikliği, Covid-19 basın raporları gibi çalışmalardan İzmirli gazetecilerin de haberdar olmasını sağlamayı amaçlıyoruz.  
 
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleşen Ulusal Kurtuluş Savaşımızın işaret fişeğini ateşleyen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin’den tarihsel mirasını alan İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyelerinin de uluslararası basın kimliği taşıma, dünya çapındaki projelere dahil olma, evrensel şartlarda gazetecilik yapma hakkı olmalıdır. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv