Uluslararası Caz Kampı SKSF’de başlıyor

  • 0
  • 1.308
Yazı Boyutu:

Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlenen ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı’nda Amerika’nın eğitim devlerinden oluşan bir kadro eğitim verecek. Kamp sırasında ve sonrasında Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nın öncülüğünde düzenlenecek tatil beldelerinde ve  “Cunda Müzik Günleri”nde Caz Kampı hocaları ve öğrencileri sahne alacaklar.
 
İzmir, Uluslararası İzmir Caz Kampı ile yine bir ‘İlk’e imza atıyor. Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlenen ilk Uluslararası İzmir Caz Kampı’nda Amerika’nın eğitim devlerinden oluşan bir kadro eğitim verecek. 5 Temmuz’da Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) atölyelerinde ve Jazz And Blues Arts Studio’da başlayacak kamp sürecinde ve sonrasında tatil beldelerinde ve “Cunda Müzik Günleri”nde Caz Kampı hocaları ve öğrencileri sahne alacaklar. Konuya ilişkin bilgi veren SKSF Müdürü Mehmet Refik Soyer, gelecek olan jazz sanatçılarının her birinin dünya çapında tanındığını anımsatarak, “Bu sanatçıların oluşturacağı gruplar İzmir içinde ve tatil beldelerinde konserler de verecekler. Bu müziğin her kesim tarafından tanınması için çaba harcayacaklar. Bu konuda kültüre destek veren belediyelerin çabalarını da unutmamak gerek. Bu konuda ek talep gelirse değerlendirme yapılacak”dedi.
Projeye öncülük eden Emre Kartari de yaptığı bilgilendirmede, Uluslararası İZMİR CAZ KAMPI’nın Tolgonay Sanat Hanı ve Virginia Commanwealth University İşbirliği ile düzenlendiğini, Yaşar Üniversitesi, ABD'den VCU, James Madison University, Avusturya'dan Graz Kunst Üniversitesi, Soyer Kültür Sanat Fabrikası'nın desteği verdiğini söyledi. Kampta; dünyaca ünlü caz sanatçıları, Dena Derose (Piyano), Annette Giesriegl (vokal), Katia Cruz (vokal), Howaard Curtis, (Bateri)Adam Larrabee (Gitar-Banço), SKip Gailes (Saksafon) Robert Hallahan (Piyano) ve kendisinin (Bateri) dersi vereceğini belirten Emre Kartari, kampın 5 Temmuz’da başlayacağını ve 20 Temmuz’da sona ereceğini bildirdi. Kampın zaman zaman terk edilmiş Karaköy’de kurulan 3 katlı Tolgonay Sanat Hanı’nda devam edeceğini kaydeden Kartari, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu yaz 5 Temmuz'da başlayıp 20 Temmuz'da sona erecek olan kampın kapıları her yaştan ve seviyeden müziksevere açık. Katılan her öğrenciye kendi seviyesine göre ders verilecek. İki hafta devam eden öğrencileri çok değerli bir fırsat bekliyor: Kamptaki hocalarıyla birlikte Cunda Müzik Günleri'nde sahne almak”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Sanatın ‘marka’ yüzü olacak

Kültürel İzlerin Düşünsel Evreleri Alaçatı ART Shop’da

Konservatuvar TRT'den Bir Bahar Akşamı dinletisi

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Arşiv