Uluslararası Karikatür Yarışması’nı Endonezyalı Dwiono kazandı

  • 0
  • 731
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Engelsizmir 2013 Kongresi”kapsamında düzenlediği sanat yarışmalarından ikincisi olan UluslararasıKarikatür Yarışması sonuçlandı. Başkanlığı’nı Latif Demirci’nin üstlendiğiJüri, 520 eser arasından seçim yaparken hayli zorlandı.

 

Engelsiz yaşamın öncüsü olabilmek için yola çıkan İzmirBüyükşehir Belediyesi’nin, Pınar ve DYO A.Ş. ana sponsorluğunda GüzelyalıRotary Kulübü ve Yaşar Üniversitesi işbirliği ile 30 Ekim-3 Kasım 2013tarihleri arasında düzenleyeceği Engelsizmir 2013 Kongresi’ne kapsamındaorganize edilen sanat yarışmaları birer birer sonuçlanıyor. Fotoğrafyarışmasının ardından “Engelleri Kaldıralım“ konulu Ulusal KarikatürYarışması’nın da sonuçları açıklandı. Başkanlığını ünlü karikatürist LatifDemirci’nin yaptığı jüri, gönderilen 520 karikatür arasından 5 eseri ödülalmaya, 33 eseri de sergilemeye değer buldu.

Yarışmacılardan Ikhsan Dwiono (Endonezya) birinci, ReynerioTamayo Fonseca (Küba) ikinci, Norbert Van Yperzeele (Belçika) üçüncüoldu.  Konstantin Kazanchev (Ukrayna) ile Oleksy Kustovsky (Ukrayna) isemansiyon ödülü almaya hak kazandı. Yarışmacılardan Halit Kurtulmuş Aytoslu(Türkiye) ise, Türkiye Karikatürcüler Derneği tarafından özel ödül almaya layıkgörüldü.

Engelsizmir kapsamında Fotoğraf Yarışması’nın sonuçları dageçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Sanat yarışmalarından üçüncüsü olan Kısa FilmYarışması’nın sonuçları ise 10 Ekim 2013 tarihinde açıklanacak. Yarışmalardadereceye girenleri ödülleri 24 Ekim tarihinde düzenlenen törenle verilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmirliler için çizecekler

Cumhuriyet Çocuklarından 23 Nisan Konseri

İzmir Kitap Fuarı kitapseverlerin Kültürpark özlemini giderdi

Nar Mevsimi okurları ile buluştu

İzmirliler İZKİTAP Fest’e akın etti

Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

Arşiv