Uluslararası kongrelerde EÜ’yü temsil etti

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğba Türk; Mısır, Hindistan ve İtalya’da diş hekimliği alanında düzenlenen önemli kongrelere davet edilerek bu kongrelerde ana konuşmacı olan ilk Türk diş hekimi oldu.

  • 0
  • 1.658
Uluslararası kongrelerde EÜ’yü temsil etti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesinin alanlarında uzman akademisyenleri, yurt dışında katıldıkları etkinlikler ve aldıkları görevlerle üniversiteyi en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyor. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Tuğba Türk; Mısır, Hindistan ve İtalya’da diş hekimliği alanında düzenlenen önemli kongrelere davet edilerek bu kongrelerde ana konuşmacı olan ilk Türk diş hekimi oldu.

Başarılı akademisyeni tebrik eden EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Ersin, “Doç. Dr. Tuğba Türk hocamız, dünyanın çeşitli ülkelerinde düzenlenen ve diş hekimliği alanında öneme sahip etkinliklere konuşmacı olarak davet edilerek üniversitemizi ve fakültemizi başarılı bir şekilde temsil etti. Kendisini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Uluslararası kongrelerde başarıyla temsil ediyor

Çalışma alanlarının rejeneratif tedaviler ve diş kök hücreleri olduğunu söyleyen Doç. Dr. Tuğba Türk, “ Mısır’ın Kahire kentinde Mısır Diş Hekimleri Birliği tarafından düzenlenen Uluslararası Diş Hekimliği kongresine konuşmacı olarak katıldıktan sonra Hindistan’ın Yeni Delhi kentinde bu yıl 30’uncusu gerçekleşen Uluslararası Endodonti Kongresine katılarak ‘Rejeneratif Endodonti’ konusunda bir konuşma yaptım. Bu kongreye davet edilen ilk Türk bilim insanı oldum. Daha sonra, alanında dünyanın önde gelen derneklerinden olan İtalyan Endodonti Derneğinin bu yıl 4’üncüsünü düzenlendiği uluslararası bilimsel kongreye ana konuşmacı olarak Türkiye’den davet edilen ilk bilim insanı olma gururunu yaşadım. Burada gerçekleştirdiğim ‘Rejeneratif Endodonti ve Diş Kök Hücreleri’ konulu konuşmam çok ilgi gördü. Etkinlikte, rejeneratif endodonti konusunda iki ülke arasında iş birliği ve projeler yapmak için ilk adımlar atıldı. Böylesine uluslararası etkinliklerde üniversitemi ve ülkemi temsil etmekten gurur duydum, diye konuştu.

“Farklı ülkelerde misafir öğretim üyesi olarak ders veriyor”

Başarılı akademisyen Doç. Dr. Tuğba Turk, İtalya La Sapienza (Rome) Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Brüksel De Libre Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde rejeneratif endodonti ve diş kök hücreleri konularında misafir öğretim üyesi olarak ders veriyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv