Uluslararası Taekvando Turnuvası heyecanı başladı

  • 0
  • 1.063
Yazı Boyutu:

Çiğli Belediyesi, bu yıl ikinci kez Uluslararası Taekwondo Turnuvası’na ev sahipliği yapacak. Çiğli Belediyesi ile Türkiye Taekwondo Federasyonu işbirliğiyle 16- 18 Kasım tarihinde 2. Uluslararası İzmir Taekwondo Turnuvası düzenleniyor. Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, İzmir’in dünyaya tanıtımı ve farklı spor dallarının sevdirilmesi açısından böyle bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.
 
Açılış seremonisi 17 Kasım’da
Halkapınar Spor Salonu’nda düzenlenecek turnuvanın “Açılış Seremonisi” 17 Kasım Cumartesi saat 14.00’da yapılacak. Cuma, cumartesi ve pazar günleri sabah 09.00’da başlayacak müsabakalarda elemeler her gün 09.00- 16.00 arasında, finaller ise 16.00’dan sonra yapılacak.
 
Başkan Solak; “Tanıtım için önemli”
Başkan Metin Solak,  Türkiye’de kulüpsel bazda federasyon desteği ile düzenlenen ilk büyük çaplı organizasyon olma özelliği gösteren turnuvaya geçen yıl 75 kulüpten 375 sporcunun katıldığını, bu yıl bu rakamın daha da artmasını beklediklerini söyledi. Taekwondo sporunun en yaygın sporlardan biri olduğuna dikkat çeken Başkan Solak, gençlerin daha fazla spor yapmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu: “Çiğli Belediyespor Taekwondo takımı yurtiçinde ve dışında büyük başarılara imza atıyorlar. Belediyemizi son derece gurur verici başarılarla temsil ediyorlar. Bizler de taekwondo sporunu önemsiyoruz ve destek oluyoruz. Böyle bir organizasyonla ayrıca çeşitli ülkelerden ve yurtiçinden çok sayıda profesyonel kulübü bir araya getiriyoruz.”
 
Profesyonel  sporcular geliyor
İzmir’de yapılacak ilk uluslararası turnuvada yıldızlar, gençler, büyükler kategorilerinde mücadele verilecek. Müsabakanın önemli özelliği ise daha önce Türkiye şampiyonalarında ilk 8’e giren başarılı sporcuların yarışıyor olması olacak. Bu durum da turnuvanın daha üst düzeyde sporcuların mücadele ettiği bir organizasyon olmasını sağlayacak. Turnuvaya milli takım, kulüp ve bireysel bazda başvurular kabul edilirken, başvurular 12 Kasım Perşembe akşamı sona eriyor.
 
Başvuru için: www.izmir-tkd-open.com
Müsabaka kategorileri
Yıldızlar: 13 – 14 yaş
Gençler: 15-17 yaş
Büyükler: 18 +

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

İzmir’in özel çocukları kente başarıyla döndü

Arşiv