Umut çocuklarına gülümseten tarama

  • 0
  • 715
Umut çocuklarına gülümseten tarama
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir’de otizmli bireylerin sosyal yaşama hazırlamak amacıyla Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulan Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Umut Okulu), öğrencilerinin diş sağlığını da ihmal etmedi. Umut Okulu’nda eğitim alan 54 öğrenci İzmir Eğitim Diş Hastanesi Uzmanları tarafından uygulamalı ve eğlenceli bir diş muayenesi taramasından geçti ve diş fırçalama eğitimi aldı.

Yaşar Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında desteklediği Umut Okulu öğrencilerine diş fırçalama ile ilgili eğitim verilirken ailelerine ise ağız ve diş sağlığının önemi konusunda çeşitli bilgiler aktarıldı.

Otizm görülme sıklığının günümüzde büyük bir hızla arttığını bu sebeple otizme desteğin önemli olduğunu belirten İzmir İli Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki İzmir Eğitim Diş Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mehmet Sinan Evcil, “Nisan ayı otizm farkındalık ayıdır. Biz bu süreçte üzerimize düşen görevi yerine getirmek istedik. Otizmli öğrencilerin sağlıklı ve beyaz gülümsemeye kavuşmaları için diş muayenesi ve taraması gerçekleştirdik. Otizmli çocukların bizim çocuklarımız olduğu düşüncesiyle ilimizdeki tüm otizmli çocukların sağlık gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz” dedi.

Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü ise, “Güzelbahçe Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nin ilçeye kazandırılmasının çok önemli. Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Yaşar’a ilçemize böyle değer bir okul kazandırdığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hayat Projesi ile hedefe tam isabet

Alfa kuşağının teknoloji alışkanları değişti

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Akredite Edildi

Gürcü hasta robotik cerrahi teknolojisiyle şifa buldu

Şehir Hastanesi’nde Tüp Bebek Tedavisi

Eşrefpaşa’nın hidroterapi havuzlu sağlık hamlesi

Arşiv