UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA DUBAİ YOLCUSU

  • 0
  • 631
UNESCO DÜNYA MİRASI BERGAMA DUBAİ YOLCUSU
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bergama’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ardından yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara ağırlık veren Bergama Belediyesi, yönünü şimdi de Birleşik Arap Emirlikleri’nin yükselen merkezi Dubai’ye çevirdi.

Belediye, 4 – 7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek ATM Dubai Turizm Fuarı’na katılmaya hazırlanıyor.
Bergama Belediyesi, diğer yurt dışı fuarlarında olduğu gibi Dubai’de de İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) UNESCO Dünya Mirası Bergama’yı öne çıkararak hazırlamış olduğu stantta yer alacak.

ATM Turizm Fuarı, Bergama için ilk olma özelliğini taşıyor. Bugüne dek daha çok Avrupa’daki organizasyonlara katılan Belediye, Dubai ile birlikte Orta Doğu’ya da adım atmış olacak.Bergama; Osmanlı Arastası, Kapalı Çarşı, Ulu Cami, Hacı Hekim Hamamı, Küplü Hamam ve Osmanlı döneminin izlerini taşıyan diğer yapılarıyla bölge insanı için yeni cazibe merkezi olmayı hedefliyor.

Sınırları içinde dünyanın en büyük ticaret limanını barındıran ve Orta Doğu’nun en büyük finans merkezi olan Dubai’deki fuara, sadece Orta Doğu ülkelerinden değil Avrupa ve Amerika’dan da turizm profesyonellerinin katılması bekleniyor.

ATM Dubai Turizm Fuarı’nın Bergama için yeni bir kapıyı aralayacağını söyleyen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bu, UNESCO Dünya Mirası ilçemiz için bir yenilik olacak. Bergama evrensel değerleriyle özellikle Avrupa’da oldukça fazla bilinen bir kent. Ayrıca ilçemize her yıl Uzak Doğu’dan da binlerce turist geliyor. Dubai’deki fuarla bu kez Orta Doğu insanının dikkatini çekmek istiyoruz” diye konuştu.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Turizm sezonuna erken giriş yaptı

Dekandan “Turizm Haftası” mesajı

Ramazan Bayramı’na özel Midilli seferi

Midilli seferleri için kapı vizesi şartları belli oldu

Vali Elban'dan Skal'ın dünya kongresine destek

İzmir, turizmde yine bir ilke imza atıyor

Arşiv