UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8. Bergama'dan start aldı

UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8.cisi Bergama'da Kızıl Avlu'dan (Bazilika) start ile başladı. Başkan Koştu, "Bergama'mızın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek için her yıl düzenlenen bu etkinliğe katılan tarih, kültür, doğa ve bisikletseverlere teşekkür ediyorum" dedi.

  • 0
  • 576
UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun 8. Bergama'dan start aldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bergama Belediyesi ev sahipliğinde İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkısıyla bu yıl 8. düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Yolu'nda Bisiklet Turu'na katılan bisikletseverler, Bergama-İzmir arasındaki parkuru tarihi asansörde tamamlayacak.  

BAŞKAN KOŞTU "BERGAMA'MIZ TARİHİN NEFES ALDIĞI BİR DÜNYA ŞEHRİ" 
UNESCO Dünya Mirası Yolunda Bisiklet Turu'nun tarihle iç içe yaşayan bir Dünya şehri olan Bergama'nın değerlerine dikkat çekmek üzere bir farkındalık oluşturduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Hakan Koştu, "Sekiz yıldır ara vermeden devam eden bu organizasyon amacına ulaşmıştır. Bergama'mızın tanıtımına önemli katkıları olan bu ve bunun gibi organizasyonlara devam edeceğiz. Bir yandan Selinos Antik Kanal Restorasyon ve Islah Projemizle, bir yandan tarihi binalarımıza, köprülerimize yaptığımız ve yapacağımız restorasyonlarımızla, eski Bergama'nızın çarşılarında gerçekleştireceğimiz sokak sağlıklaştırma projemizle UNESCO Dünya Mirası Bergama'mızı hak ettiği ve olması gereken noktaya getirmeye gayret ediyoruz. Bu organizasyonun düzenlenmesinde katkı sunan herkese teşekkür ederim" dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bostanlıspor'un futboldaki hedefi; futbolcu yetiştirmek...

Urla hedef büyüttü

Pamukşeker Selin Urla' nın gururu

TSYD İzmir Şubesi, Göztepe Kulübü'nü ziyaret etti

2. Ayak kupaları sahiplerini buldu

Başarılı sporculardan Başkan Günel'e ziyaret

Arşiv