Universal Hekimleri Hayat Kurtardı

  • 0
  • 925
Yazı Boyutu:

Kuşadası’nda 24 yaşındaki Kübra Dikbaş adlıkadın, sezaryen ile doğumundan yaklaşık 2 saat sonra kalp krizi geçirdi. Kalbegiden damarları tıkanan Dikbaş’a kardiyoloji uzmanı tarafından anında müdahaleedildi, anjiyo yapılarak stent takıldı. Benzer durum evinde yaşansaydı hastanınhayatını kaybedeceğini belirten genç hekimlerine teşekkür eden Kübra Dikbaş,bebeğine sağlıkla kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


Söke’deyaşayan Halil-Kübra Dikbaş adlı çift, evliliklerinin ikinci yılında bebeksahibi olacaklarını öğrendi. Gebelik süresince Universal Kuşadası Hastanesi’ndeKadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Üzeyir Kalkan tarafından düzenliolarak izlendi. Gebelik süresince herhangi bir sorun yaşamayan Dikbaş, gebeliğinin39’ncu haftasında doğum sancıları başladı. Normal doğum planlanan hasta, 6saatlik sancılı beklemenin ardından bebeğin doğum kanalına yerleşmemesinedeniyle Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr.Üzeyir Kalkan tarafından sezaryene alındı. ArasSencer adında 3 bin 350 gram ağırlığında sağlıklı bir bebek dünyaya getirenanne Dikbaş, doğumdan yaklaşık 2 saat sonra akşam saatlerinde serviste yatarkenaniden fenalaştı. Acil servis hekimi Dr.Ayfer Oklay Bozkaya, yaptığı muayene vetetkikler sonrasında hastanın kalp krizi geçirdiğini fark etti ve hemenkardiyoloji uzmanını ve kadın doğum uzmanını çağırdı. Hekimler kısa süredehastaneye ulaştı ve  Universal KuşadasıHastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr.Aydın Çeliker hastaya acil müdahalede bulundu.
 
KadınHastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Üzeyir Kalkan, hastanın gebelik süresinceherhangi bir sorunun olmadığını ve sağlıklı bir gebelik geçirdiğini dilegetirirken, bu durumun gebelik muayeneleri sırasında önceden anlaşılabilir birrahatsızlık olmadığını belirtti. Kardiyoloji Uzmanı Dr.Aydın Çeliker ise,“Hastamız, ‘ön duvar enfarktüsü’ denen bir rahatsızlık geçirdi. Bu yaşta çoknadir görülen bir durumdur. Gebeliğin sağlıklı geçirildiği bir durumda öncedenfark edilecek bir durum değildir. Eğer bu durum normal doğum ya da taburcuolduktan sonra hastane dışında bir yerde yaşansaydı, hastamızı büyük ihtimalle kaybederdik.Hastanede olması, ilk müdahaleyi yapan hekim arkadaşımızın durumu erken farkedip bize bildirmesi ve hemen anjiyoya alıp tıkalı damarın açılması hayatınıkurtardı” diye konuştu.
 
Universal Kuşadası Hastanesi hekimlerine teşekkür edenanne Kübra Dikbaş, “Doktorlarım sayesinde hayata döndüm, onlar genç amadeneyimli ve iyi insanlarmış. Sayelerinde hayata döndüm, bebeğim onlarınsayesinde anasız kalmadı. Ne kadar teşekkür etsem az” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

63 yaşında yeni nefesine kavuştu!

Parkinson’ hastalarının tedavisi tek bir merkezde!

Her ikrama ‘evet’ demeyin

Arşiv