Üniversite Kenti İzmir

  • 0
  • 615
Üniversite Kenti İzmir
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın 5 kıtasından öğrenciler, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) gerçekleştirilen İzmir Uluslararası Öğrenci Günü’nde bir araya geldi. İzmir’deki 9 üniversite tarafından kurulan İzmir Üniversiteleri Platformu’nun alt çalışma grubu “Study in İzmir” tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, kentte eğitim gören, 114 ülkeden bini aşkın yabancı öğrencinin tanışmaları ve kültürlerini paylaşmaları sağlandı.

İzmir Ekonomi, Ege, Dokuz Eylül, Kâtip Çelebi, Yaşar, İzmir, Gediz, Şifa Üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde eğitim alan tam zamanlı ve ERASMUS öğrencileri, İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu’nda oluşturulan 114 ülkenin bayrakları ve 5 kıta için kurulan masalarda toplandı. Öğrenciler, ülkeleri ve İzmir’deki öğrenim hayatları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Etkinlikte, öğrenciler tarafından Afrika Kolbastı Grubu, Amerikan Dans Grubu gösterileri ve mini konser gerçekleştirildi. Gün kapsamında İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İzmir Üniversiteleri Platformu Genel Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Üzün, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü Dr. Fırat Yaldız da öğrencileri yalnız bırakmadı.

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen, İzmir’in tam bir üniversite kenti olduğunu vurgulayarak, “İzmir’in, üniversite öğrencilerin yaşaması için çok uygun bir ortamı var. Hem tarihsel hem iklimsel hem de kültüründen kaynaklanan özellikler öğrencilerimiz için çok uygun. Bu nedenle yurt içinden ve dışından öğrenci çekme potansiyeli yüksek bir kent. İzmir Üniversiteler Platformu olarak birlikte adım atmaya karar verdik. Birlikte İzmir’de yükseköğrenim sloganıyla hareket ediyoruz” dedi.

‘Kaynaşmalarını istiyoruz’
İzmir Üniversiteler Platformu Dönem Başkanı İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan da, hedeflerinin İzmir’i uluslararası bir üniversite kenti haline getirmek olduğunu söyledi. Prof. Dr. Akhan, “Kentimizi uluslararası bir üniversite kenti haline getirmeyi amaçlıyoruz. İzmir Uluslararası Öğrenci Günü’nde de bunun sevincini gördük. Yurtdışından gelen uluslararası öğrencilerimizin burada kaynaşması bizler için çok önemli. Bu etkileşim İzmir’e daha fazla yansıyacaktır” diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise, uluslararası öğrencilerin yükseköğretim alanının paydaşları olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Barkan, “Biz onları yabancı olarak görmüyoruz. Onlar en az bizim kadar İzmirli. Uluslararası öğrenciler ne kadar fazla ve çeşitli gelirlerse İzmir üniversiteleri ve üniversite kenti kimliği o kadar ön plana çıkar” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sahnede şarkı, parkurlarda oyun

Kalitesini bir kez daha tescilledi

Genlerimizde ‘iyi eğitim’ var

Deü'nün Kalitesine Bir Tescil de Epdad'dan

Yaşar Üniversitesi 23 yaşında

57. Alay temsili sancağını 1 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti

Arşiv