Üniversite reformu Gediz’de tartışıldı

  • 0
  • 750
Yazı Boyutu:

 Türk-Alman KamuHukukçuları Forumu, Gediz Üniversitesi’nde yapıldı. YÖK’ten Prof. Dr. İlyasDoğan ile Prof. Dr. Beril Dedeoğlu’nun da yer aldığı hukukçular katıldı.Bilimsel kaliteyi yükseltecek yeni üniversite modeli masaya yatırıldı

İzmir, önemli bir organizasyona sahne oldu. Bir yılTürkiye’de, bir yıl Almanya’da düzenlenen Türk-Alman Kamu HukukçularıForumu’nun 11’incisine Gediz Üniversitesi ev sahipliği yaptı. Türkiye’den YÖKDenetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, YÖK Üyesi Prof. Dr. BerilDedeoğlu’yla birlikte 20 kamu hukukçusu katıldı. Almanya’yı da 14 akademisyentemsil etti. Her sene farklı bir konunun ele alındığı forumda bu defa‘üniversitelerin özerkliği’ görüşüldü. Prof. Dr. Doğan ve ErfurtÜniversitesi’nden Prof. Dr. Arno Scherzberg’in başkanlığını üstlendiğioturumlarda Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’ndenProf. Dr. Ahmet Cihan, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halil Kalabalık,Köln Üniversitesi’nden Prof. Dr. Otto Depenheuer ile Hamburg Üniversitesi’ndenProf. Dr. Hans-Heinrich Trute kürsüye çıktı. Diğer katılımcılar da görüşleriniaktardı. İki ülkenin önde gelen hukukçuları, 2 gün boyunca üniversite reformunuve özerkliğini konuştu. 

Almanya örneğiincelendi
YÖK Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlyas Doğan, bilimsel kaliteyiyükseltmenin yollarını aradıklarını açıkladı. Prof. Dr. Doğan, Türkiye’de birsüredir devam eden yeni üniversite modeli tartışmaları kapsamında da görüşalışverişinde bulunulduğunu dile getirdi, şunları söyledi: “Üniversitelerinsadece ekonomik düşüncelerle ele alınmayan, yeni ve orijinal bilgi üreten dahaişlevsel kurumlar haline nasıl getirilebileceği üzerine yoğunlaştık.Üniversitelerin yeni dünya koşullarına göre, özünden uzaklaştırılmadan revizeedilmesi, bilim üreten yerler olarak daha geliştirilmesine dönük arayışlarıkonuştuk. Almanya son dönemde bu yönde önemli reformlara imza attı, buradabeyan edilen fikirlerin yararlı olacağına inanıyorum. Her yıl 2 ülke biliminsanlarının katılımıyla farklı konulara açılım getiren Türk-Alman KamuHukukçuları Forumu, 2014’te Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilecek.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv