Üniversite-sanayi işbirliği işte bu

  • 0
  • 936
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi,Türkiye’nin en büyük serbest bölgesini işleten ESBAŞ’la da el ele verdi. Dünyadevlerinin üretim yaptığı, yıllık ticaret hacmi 5 milyar doları bulan sanayiüssüyle eğitim işbirliğine gidildi 

Gediz Üniversitesi, piyasadan kopuk eğitim anlayışına sonveriyor. Bölümlerin belirlenmesinden ders programına kadar birçok alanda işdünyasıyla birlikte hareket ediliyor. Akademisyenlerle beraber işin uzmanlarıda dersbaşına geçiyor. Eğitimin önemli bölümü bizzat uygulama sahasındaişleniyor. Böylece ihtiyaç duyulan alanlarda, nitelikli işgücü yetiştiriliyor.Bunun en güzel örneğine Gediz Üniversitesi Meslek Yüksekokulu imza atıyor.Başta ABD ve Kanada olmak üzere birçok gelişmiş ülkede uygulanan Co-Op sistemi,burada başarıyla hayata geçiriliyor. 

Ş
imdiye kadarfarklı sektörlerden çok sayıda kuruluşla çok yönlü eğitim işbirliğine gidildi.Son olarak da Ege Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş. (ESBAŞ) ile el eleverildi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler,Türkiye’ye örnek olacak işbirliği anlaşmasına imza attı. Gedizli öğrencilerineğitiminde, aralarında dünya devlerinin de olduğu 200 firmanın üretim yaptığı,yıllık ticaret hacmi 5 milyar doları bulan, 2.2 milyon metrekarelik alanakurulu Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi de söz sahibi oldu. 

ESBAŞ ülkemizinyüzakı

Prof. Dr. Seyfullah Çevik, ESBAŞ gibi ülkemizin yüzakı birkurumla güçlerini birleştirmekten gurur ve mutluluk duyduklarını vurguladı. Buişbirliğinin Türkiye’nin geleceği için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof.Dr. Çevik şunları söyledi: “İş dünyasından uzak bir eğitim anlayışının başarılıolamayacağının bilinciyle hareket ediyoruz. Bunun için de üniversite-sanayiişbirliğini gerçek anlamda uygulamaya çalışıyoruz. Ülkemizdeki 19 serbestbölgeden en büyüğünü işleten ESBAŞ, Gediz Üniversitesi’nin eğitimine tahminedemeyeceğimiz ölçüde katkı koyacak, öğrencilerimize de hayatları boyuncarehberlik edecek deneyim imkanı sunacak. Eğitime gösterdikleri bu örnekduyarlılıktan dolayı başta Dr. Faruk Güler olma üzere tüm ESBAŞ yöneticilerineteşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz.” 

Gençlere müthişfırsat
ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler de Gediz Üniversitesi ile böylebir protokole imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dr. Güler şöylekonuştu: “Gediz Üniversitesi ile ESBAŞ’ın imzaladığı bu protokol, üniversite-sanayiişbirliğinde önemli bir örnek çalışma. Bu sayede Gediz Üniversitesiöğrencileri, Ege Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve global ölçekte işyapan firmaların uluslararası iş deneyimlerinden ve dünyaya bakış açılarındanda istifade etme ve tecrübe edinme imkanı bulacak. Üniversite gençliğininmesleki kariyerlerinde böyle bir deneyim yaşamalarına imkan sağlandığı için çokmutluyum. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Seyfullah Çevik başta olmak üzere katkısağlayan ve sağlayacak olan tüm Gediz Üniversitesi öğretim üyelerine teşekkürediyorum.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’ye Vefa Yılı Şenlik Yürüyüşü

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Arşiv