Üniversitelerarası 1.Lig Basketbol Şampiyonası Ege Üniversitesi’nde başladı

  • 0
  • 704
Yazı Boyutu:

Türkiye Üniversitelerarası 1. Lig Basketbol karşılaşmaları Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu desteğiyle başladı. 6 Nisan’a kadar sürecek turnuvada 11 üniversiteden takımlar mücadele ediyor.
 
Turnuvaya Ege Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Uşak Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Gediz Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Kocatepe Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi olmak üzere toplam on bir üniversitenin takımları katılıyor.
Erkeklerde A ve B grubuna ayrılan takımlar mücadele veriyor. Grup liderleri ve ikincileri arasında çapraz eşleşme yapılarak oynanacak finaller sonucunda şampiyon olan takım süper lige terfi maçlarına katılacak. Terfi grubuna İzmir’den bir, Ankara’dan iki İstanbul’dan iki ve Tekirdağ’dan bir takım olmak üzere toplam 6 takım süper lig için mücadele edecek.
Bayanlarda ise altı takımdan oluşan tek grup bulunuyor her takım 5 er maç yaparak lider olan takım süper lig terfi gruplarına katılacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv