Üniversitelerin halkla ilişkiler faaliyetlerinde “ombudsman” önerisi

  • 0
  • 1.564
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilgehan Gültekin’in, “Üniversitelerde Halkla İlişkiler ve Etkinlik Yönetimi Modelleri” adlı kitabı, yeni yılın ilk haftasında, Nobel Yayınevi tarafından yayınlandı. Doç. Dr. Gültekin kitapta, üniversitelerin akademik ve idari personel ile kurduğu iletişimde;  üniversite için “kurum içi ombudsmanlık mekanizması” önerdi.
 
Günümüzde sayısı 168’e ulaşan üniversitelerimiz için özgün ve yaratıcı iletişim modelleri sunan ve beş bölümden oluşan kitap çalışmasında, üniversiteler için uygulamaya dönük kurumsal iletişim haritası çizildi. Kitabın ilk bölümünde üniversitelerde halkla ilişkiler çalışmalarında temel yanılgılar ve halkla ilişkilerin ne olmadığı vurgusu yapılırken; üniversitelerde halkla ilişkiler çalışmalarının etiket basmak ve etiketlemek olmadığı, posta dağıtım servisleri olarak görülmemesi gerektiği, bir etkinlik sekreteryası olmadığı, farklı birimlerin fikirlerini uygulayan değil fikir üreten birimler olduğu, konu hakimiyeti olmayan kişilerin yönetim kusurları, kokteyl düzenleyen birimler olarak algılanma yanlışlığı ve görev tanımı olmayan, görev karmaşası içindeki yanlış yapılanma üzerine özellikle vurgu yapıldı.
 
Kitapta, üniversitelerin akademik ve idari personel ile kurduğu iletişimde;  üniversite için “kurum içi ombudsmanlık mekanizması” önerildi. Üniversitede tarafsız iletişim politikaları belirleyecek ve yaşanan sorunların çözümünde tarafsız bir yol haritası oluşturacak ombudsmanının, üniversite içinde seçimle belirlendiği bir model paylaşıldı.
 
Doç Dr. Bilgehan Gültekin, üniversitelerde halkla ilişkiler çalışmalarının; üniversitenin kamuoyu ile olan ilişkilerinin yönetilmesi, topluma dönük sosyal duruşunun resmedilmesi ve üniversite-toplum bütünleşmesinin sağlanması üzerine iletişim modelleri ve uygulamaları içermesi gerektiğini ifade ederken, söz konusu çalışmaların toplumsal uzlaşı sağlamak üzere doğru etkinlik planlamaları içermesi gerektiğini kaydetti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

SOCAR Türkiye iş birliğinde modern spor tesisi

Konservatuvar öğrencilerinden anlamlı proje

Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin

Yapay zeka eğitim sistemini büyük ölçüde etkileyecek

Farklı özelliklere sahip müziklerin performansa etkisini araştıracaklar

Diplomasiye akademik destek

Arşiv