Üniversiteli abla ve ağabeylerinden depremzede öğrencilere destek

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu öğrencileri, Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen, geçici veya kalıcı olarak İzmir’e gelen ve üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere destek amacıyla EMEK (EMT Motivasyon ve Eğitim Kampı) Projesi’ni başlattı.

  • 0
  • 541
Üniversiteli abla ve ağabeylerinden depremzede öğrencilere destek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Depremzede öğrencilere birer yoldaş olmayı hedefleyen Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu gönüllüleri, EMEK Projesi ile büyük takdir topladı. Her cumartesi günü Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde buluşan öğrenciler, çeşitli okullardan gelen farklı branşlardan gönüllü öğretmenler ile birlikte depremzede öğrencilerle vakit geçirerek hem derslerine hem de psikolojik iyi oluş hallerine destek oluyor. Cumartesi günleri birkaç oturumla yaklaşık 4-5 saat geçiren öğrenciler, önce kitap okuma saatinde seçtikleri kitapları okuyup birbirleriyle paylaşarak sohbet ediyor. Daha sonra sınıflara ayrılan depremzede öğrenciler, gönüllü öğretmenlerin derslerine girerek YKS hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Toplamda 10 hafta boyunca devam edecek olan proje kapsamında yaklaşık 30 depremzede öğrenciye kaynak ve sınav gereçleri de sağlanırken, öğrencilerin meslek tanıtım günleri, oyunlar ve farklı alanlardaki aktivitelerle hem sosyalleşmelerini hem de motive olmalarını sağlıyor.

EMEK ekibi; Proje Koordinatörü Duru Selin Yılmaz, Erdem Özsümbül, Gülçin Özdener, Begüm Babaoğlu, Duru Özcanlı, Sude Karakaya, Emir Balin, Cansu İrem Kanlı’dan oluşuyor.

“YKS MARATONUNA KADAR ONLARIN YANINDAYIZ”

Yaşar Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu Başkanı Helin Su Acar, projeden bahsederek “Öğrencilerimizden çok güzel geri bildirimler alarak EMEK’te ikinci haftayı geride bıraktık. Bu süreçte onlara kaynak, deneme gibi sınav gereçleri sağlarken aynı zamanda motivasyonlarını da arttırabilecek, beraber sosyalleşebileceğimiz bir ortam yaratmak bizim temel hedefimizdi. Üniversiteli abi/ablaları olarak öğrencilerimizin bu süreçte yanında olmak bizi de çok iyi hissettiriyor. YKS maratonuna kadar yürüteceğimiz kampüs çalışmalarımız ile arkadaşlarımızın verimini ve motivasyonu arttırmayı hedefliyoruz. Projemizi yürüttüğümüz EMT Sosyal Sorumluluk Ekibi başta olmak üzere, değerli proje mentorumuz Kevser Çimenli’ye, tüm destekçilerimize, ekip arkadaşlarımıza ve gönüllülerimize tekrardan teşekkür ederiz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Alper’e araştırma ödülü

Karşıyaka’da sporla iç içe nesiller yetişiyor

Destek İş Birliği Merkezi EÜ’de açıldı

Afetlere uyum sağlayabilme becerileri geliştirilecek

Mars’a Seyahat için geri sayımı başlattı

Savaşların kaderini yapay zeka belirleyecek

Arşiv