Ünlü besteci için meydanda konser

  • 0
  • 661
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi Türk Müziği Korosu, merhum besteci NecdetTokatlıoğlu anısına muhteşem bir konser verdi.

Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuvarı öğretim üyelerindenErkan Aydın'ın yönetimindeki 40 kişiden oluşan Güzelbahçe Belediyesi Türk MüziğiKorosu, ünlü besteci Necdet Tokatlıoğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle Yelki'de Mustafa Üstün Özdemir Meydanı'nda konserverdi.  Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafaİnce, eski Yelki Belediye Başkanı ve halen Güzelbahçe Belediye Meclis üyesiolan Mehmet Soyoğlu, CHP ilçe yöneticilerinin yanı sıra Tokatlıoğlu'nunkızkardeşi  ve yeğeninin de aralarında bulunduğukalabalık bir izleyici topluluğu konseri izledi.

Şef Erkan Aydın yönetimindeki Türk Müziği Korosu, bestesi Tokatlıoğlu'naait 15 eseri  seslendirdi. Sanatçının bazıeserleri solistler tarafından söylendi, izleyenler birbirinden güzel şarkılara eşliketti. Konserin sonunda Başkan İnce, sanatçılara çiçek sundu,  koroyla birilkte Tokatlıoğlu'nun dillerden düşmeyen“Gelme” isimli şarkıyı seslendirdi.

Bu arada Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği KonservatuvarıTürk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri Ece Şerbetman ve Akif Kızılırmakdanslarıyla koronun konserine renk kattı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv