Ünlü İtalyan Sanatçı Arkas Sanat Merkezi’nde

“Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında, sergide eseri yer alan tanınmış İtalyan sanatçı Loris Cecchini Arkas Sanat Merkezi’ne konuk oldu. Sanatçı, Billur Tansel moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide İzmirli izleyicilerle ilk kez bir araya geldi.

  • 0
  • 558
Ünlü İtalyan Sanatçı  Arkas Sanat Merkezi’nde
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Arkas Sanat Merkezi, “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi kapsamında, sergide eserleri yer alan önemli sanatçılar ile söyleşiler düzenliyor. İzmir İtalya Konsolosluğu desteği ile 13 Mayıs Cuma günü sanatseverlerle bir araya gelen ünlü İtalyan Sanatçı Loris Cecchini, Arkas Sanat Merkezi’nin ilk konuğu oldu.

Billur Tansel’in küratörlüğünde hazırlanan “Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller” sergisi, doğa ve insanın zaman içindeki dönüşüm ve evrimleşme yolculuğunu ekozofi ve autopoïese kavramları üzerinden tartışarak yeni bakış açıları ortaya koyuyor. Mayıs ayında iki önemli İtalyan sanatçıyı ağırlayacak olan sergi, farklı kültürlerden gelen sanatçıların bu konuları nasıl ele aldıkları ve ne önerilerde bulunduklarını araştırmayı hedefliyor.

Mekanlarda dönüşüm yaratan iç ve dış mekân heykelleriyle Avrupa'da ses getiren, ilhamını ise doğadan alan İtalyan sanatçı Loris Cecchini, sergide “Stage Evidence (Soft Door 1) “eseri ile deformasyon, kimlik kaybı konularına değinirken, sanatseverleri gerçeklik ve temsil kavramlarını, doğal gelişimin organik boyutunu ve teknik-yapay peyzaj kavramlarımızı yeniden düşünmeye davet ediyor. 
Cecchini sözlerine İzmir’de olmanın mutluluk verici olduğunu vurgulayarak başladı, ardından eserleri, sanat hayatı ve özellikle sergide yer alan eseri “Stage Evidence (Soft Door I)” hakkında detaylı bilgiler verdi. Cecchini'nin çalışmalarında çoklu kolajlar ve ayrıntılı mimari modeller, kauçuktan nesneler, yeniden icat edilmiş karavanlar ve ağaç evler, yapısal olarak çarpıtılmış alanlar ve prizmatik, şeffaf örtüler ve yüzeyler yer alıyor. Biyolojik formlar ve mimari yapı arasında yaratılan etkileyici yerleştirmeleriyle, Cecchini izleyicileri gerçeklik ve temsil kavramlarını, doğal gelişimin organik boyutunu ve teknik-yapay peyzaj kavramlarını yeniden düşünmeye teşvik etti.
 
Gençliğinde tiyatro sahnelerinin arkasında çok bulunduğunu, oyun devam ederken sahnenin arkasından izlediğini ve bu eserinin de bir sahne kapısını andırdığını belirten Cecchini, “Stage Evidence, Soft Door I ismi gerçekliğin bir tiyatro sahnesi gibi olmasından
Müjde Unustası, Loris- Jade Cecchini, BiillurTansel
kaynaklanıyor. Tüm eserlerimi ayrı ayrı üretip sonrasında stüdyomda birleştiriyorum. Bu elementlerin uzayda dansı gibi... Elementlerden nasıl bir sanat yarabileceğimi düşünerek hareket ediyorum. Doğa, bilim, matematik ve mühendislik arasındaki ilişkiye yoğunlaşıp, hala romantik ürünler üretmeye çalışıyorum” diye konuştu. Cecchini, Elgiz Koleksiyonu’nda Mitler ve Hayaller sergisi hakkında görüşlerini ise şöyle ifade etti: “Bu sergiyi gezdiğinizde bir hikâye inşa etmeye başlıyorsunuz. Hayallerin içinde her zaman efsaneler, mitsel figürler vardır. Hayal, birçok dile çevrilebilir” 

Arkas Sanat Merkezi 31 Mayıs’ta, bir diğer tanınmış İtalyan sanatçı Antonio Riello’yu ağırlamaya hazırlanırken, yine sergi kapsamında 24 Mayıs’ta, Institut français İzmir de ünlü sosyolog, yazar ve küratör Ali Akay’ı konuk edecek.
“Elgiz Koleksiyonu’nda MİTLER VE HAYALLER” sergisi 31.07.2022 tarihine kadar, pazartesi hariç her gün saat 10:00-18:00 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv