Unutulan nakış sanatları Buca’da canlanıyor

Bucalı kadınların hayatına yeni pencereler aralayan Buca Belediyesi, ilçe genelinde açtığı hobi kurslarında geleneksel değerlere de sahip çıkıyor.

  • 0
  • 292
Unutulan nakış sanatları Buca’da canlanıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Bucalı kadınların hayatına yeni pencereler aralayan Buca Belediyesi, ilçe genelinde açtığı hobi kurslarında geleneksel değerlere de sahip çıkıyor. Buca Belediyesi’nin Buca Halk Eğitim Merkezi ve Buca Engelliler Derneği işbirliği ile Çamlıkule Kültür Sanat ve Spor Merkezi’nde açtığı el nakışı kursuna katılan Bucalı kadınlar ürettikleri el nakışı ürünleriyle gittikçe unutulan bir sanata can
veriyorlar.
 
Bucalıların ihtiyaçları doğrultusunda, çağdaş-toplumcu belediyeciliğe örnek çok sayıda projeye imza atan Buca Belediyesi, ilçe genelinde açtığı hobi ve sanat kurslarıyla Bucalıların hayatına sihirli bir dokunuşlar yapıyor.

Bölge sakini kadınların ikinci adresi haline gelen Buca Belediyesi Çamlıkule Semt Evi’nde açılan el nakışı kursu, çeyiz sandıklarındaki nakışlı el sanatlarını yeniden canlandırıp, geleneksel değerlere yeniden hayat veriyor. Kursiyer kadınlar, hem maddi hem de manevi değeri paha biçilemez nakış işleriyle muhteşem eserlere imza atıyor.

Tel kırma, kanaviçe, Antep işi, Türk işi, kurdele nakışı, deri işleme, keçe ve iğne oyası tekniklerini Buca Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden en ince ayrıntısıyla öğrenen Bucalı kadınlar, geleneksel bir sanatı öğrenmenin de mutluluğunu yaşıyor.
Haftada 5 gün günde 7 saat eğitim alan kadınlar el emeği göz nuru, ilmek ilmek işledikleri ürünlerini değerini bilenlere satarak aile bütçelerine katkı sağlarken, evlatlarının çeyizlerini geleneksel ürünlerle süsleyebilecek olmanın heyecan ve gururunu taşıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

İzmir Kitap Fuarı baharın coşkusuyla Kültürpark’ta

Son başvuru tarihi 23 Nisan!

Arşiv