Üreticiye destek vatandaşa erzak

  • 0
  • 963
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ilçede yaşayan dar gelirli aileler için 3 bin 500 koli erzak paketi dağıtmaya başladı. Sıkıntıdaki Ödemişli patates üreticisine destek olmak için 17 ton alım yapan Bornova Belediyesi, beşer kiloluk patates filelerini de erzak paketlerinin yanına ekledi Bornova Belediyesi; giyimden, eşyaya ve gıdaya kadar her konuda vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bornova Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Ramazan Bayramı’nda da dar gelirli ailelerin yüzünü güldürmek, geçimlerine katkıda bulunmak amacıyla erzak paketleri dağıtıyor. 2012 yılının başında 6 bin aileye erzak paketi dağıtan Bornova Belediyesi, şimdi de 3 bin 500 kolilik yeni yardım paketlerini hazırladı. Paketlerden ihtiyaç sahibi ailelerin yanısıra öğrenciler de yararlanacak.
 
Bornova Belediyesi bir yandan dar gelirli ailelere yardımcı olmak için erzak yardımını başlatırken bir yandan da zor durumdaki Ödemişli patates üreticisini düşündü. Sıkıntılı günler yaşayan üreticilerin patatesleri tarladan alındı, vatandaşlara dağıtılan erzak paketlerinin yanına eklendi. Bir ailenin temel gıda maddeleri düşünülerek hazırlanan erzak paketlerinde toz şeker, zeytin, un, pirinç, makarna, sıvı yağ, çay, salça, mercimek, kuru fasulye bulunuyor.
 
Her zaman dar gelirli yurttaşların, öğrencilerin yanında olmaya çalıştıklarını ifade eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Daha önce dağıttığımız 6 bin paketle birlikte bu yıl toplam 9 bin 500 paket erzak dağıtmış olacağız” dedi. Bu yıl Ödemişli patates üreticisinin yaşadığı sıkıntıları dikkate alarak, 17 tonluk patates alımı yaptıklarını da dile getiren Başkan Sındır şöyle konuştu: “Bu patatesleri 3500 koliye denk gelecek şekilde beşer kiloluk filelerde vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.”.
Sosyal dayanışmanın gereğini yerine getirdiklerini söyleyen Başkan Sındır, “Erzağımızda yeralan bütün maddeler gıda siciline ve standartlara uygun mamuller. Ayrıca yardımlar kimseyi rencide etmeden adrese teslim şekilde yapılıyor. Sosyal yardım komisyonuyla yürütülen süreçte, kimsa, kime yardım yapıldığını bilmiyor” diye konuştu. Başkan Sındır, Ramazan Bayramı’nın sevgi, dostluk ve kardeşliği pekiştirmesini dilediğini söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiçek Festivali 25. Kez Kapılarını Açtı

Cumhuriyet tarihinin en önemli kırılma noktalarından biridir

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu düzenlemesi

Şarkılı mesaj

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Arşiv