Üreticiye selam, desteğe devam!

  • 0
  • 544
Üreticiye selam, desteğe devam!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Köyden kente göçün önlenmesinde en önemli adımlar İzmir’de atılıyor. Üreticilerin “yerelde kalkınma”sı için örnek bir model geliştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, farklı destek yöntemlerinden sonra, ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımıyla da köylünün yüzünü güldürüyor. Son olarak Kiraz’da 944 adet koyun ve keçi dağıtan Büyükşehir, eğitim çalışmaları devam eden Seferihisar, Selçuk, Menderes, Kınık ve Bergama'da bu uygulamaya devam edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de ilk kez uygulanan üreticiye ücretsiz küçükbaş hayvan dağıtımına hız kesmeden devam ediyor.  Yerelde kalkınma hedefiyle Türkiye’ye örnek olan projeleri hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kiraz'da üreticilere ücretsiz koyun ve keçi dağıtımının ikinci etabını da gerçekleştirdi. “Kırsal Kesimde Gelir Getirici Faaliyetlerin Desteklenmesi” projesi kapsamında verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan 242 üreticiye 944 adet koyun ve keçi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kesimde küçükbaş hayvancılığı desteklemek için, 2015 yılında hayata geçirdiği proje ile bugüne kadar toplam 680 üreticiye 2 bin 639 adet hayvan dağıttı. Yavrulayan küçükbaş hayvanlarla birlikte bu sayı 2 bin 884'e ulaştı. Büyükşehir Belediyesi eğitim çalışmaları devam eden Seferihisar, Selçuk, Menderes, Kınık ve Bergama'da önümüzdeki günlerde küçükbaş hayvan dağıtımına devam edecek. Proje kapsamında bugüne kadar eğitimlerini başarıyla tamamlayan üreticilere Karaburun, Urla, Kınık, Beydağ, Bergama ve Kiraz'da toplam 2 bin 639 adet adet koyun ve keçi dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, göreve geldiğinden bu yana yerelde kalkınmaya önem verdiklerini ve bu çerçevede projeleri hayata geçirdiklerini hatırlatarak üreticilere desteklerinin devam edeceğini müjdeledi.
 

Kooperatiflere 181 milyon TL can suyu
Büyükşehir Belediyesi, daha önce de kırsalda kalkınmayı desteklemek ve yerli üretimi artırmak amacıyla 2 milyon 254 bin adet meyve fidanı ile 220 bin adet sebze fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. Arıcılığı desteklemek için Urla ve Karaburun'da kovan ve arıcılık malzemeleri dağıtan Büyükşehir Belediyesi, halen Kınık, Beydağ, Seferihisar, Menderes ve Selçuk ilçelerinde arıcılık eğitimlerine devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık 3416 adet ücretsiz toprak analizi yapan Büyükşehir Belediyesi, incir kurutma kasası, zeytin kasası, pazar tezgahı sağlanması çalışmalarını da sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerli üreticiyi desteklemek amacıyla kooperatiflerden bugüne kadar yaklaşık 181 milyon TL bedelle çiçek, süt, yoğurt, peynir, çim ve fidan alımı gerçekleştirdi. Ayrıca, 2005 yılından bu yana sathi kaplama yapılan ova yolunun toplam uzunluğu 4000 kilometreyi buldu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Küçük başkan Ali Dönmez

Çocuk başkanlardan anlamlı mesaj

Bütün İzmir’in belediye başkanıyım

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu

23 Nisan coşkusu gün boyu sürdü

Dolu dolu 23 Nisan

Arşiv