Urla Şarapçılıkta Bağ Bozumu gecesi

  • 0
  • 7.041
Urla Şarapçılıkta Bağ Bozumu gecesi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Belediyesi, Ege Üniversitesi, Urla Ziraat Odası, Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliği ile bu yıl ilk kez uluslararası boyutta düzenlenen Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri kapsamında Urla Şarapçılık’da bir gece düzenlendi.

Urla Şarapçılık bağları ve fabrikası’nda Urla Şarapçılık ve Urla Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen geceye şarap uzmanlarının yanısıra sayısı 450’yi bulan davetli katıldı.  Konuklara hitap eden Urla Şarap Üreticileri ve Bağcılık Derneği ve Urla Şarapçılık Yönetim Kurulu Başkanı Can Ortabaş,  Urla’nın şarapla ilgili müthiş bir geçmişi bulunduğunu ve bu geçmişin bundan 100 önce mübadele ile yok olduğunu söyledi.  Yok olan bu kültürü Urlalı şarapçıların çabalarıyla tekrar canlanndırmaya başladığını ifade eden Ortabaş, “Üretici konumundaki MMG Şarapçılık, Mozaik, Urla, Urlice, Usca olarak el ele verdik ve çabalarımızın sonuçları dünyanın çeşitli ülkelerinden yüzlerce madalya, binlerce ziyaretçi sayısı olarak alınmaya başlandı” dedi.

Şarap üretimini bir resme benzeten Ortabaş, “şarap üretmek resmin küçük bir parçası.  Şarap üreterek, kültür turları düzenleyerek, zeytinyağı işliklerini turizme açarak iki ay olan sezonu bu bölgede 6, 7 aya çıkarıp, bir Toskana, Bordo, Napa yaratarak,  sezonu uzatarak, doğayı koruyarak bir katma değer yaratmak istiyoruz.  17 yıl önce arazi almak amacıyla buraya geldiğimde yolu bile olmayan, bembeyaz, killi, kireçlı alanlardı.  Görüldüğü gibi büyük emek ve çabalarla bağlara çevirdik.   Urlanın büyük geçmişini tekrar canlandırmak ve katma değer yaratma çabamız sonuç verdi. Yılda 70- 80 bin kişinin ziyaret ettiği bir bölge oldu. Hedefimiz bu sayıyı çok yukarılara çekmek” diye konuştu.
Ortabaş’ın konuşmasının ardından Kraliyet Müzik Akademisi mezunu piyanist Ayşe Deniz Gökçin ve arkadaşları dansçı Ekin Bernay ile müzik yapımcısı Ivan Shopov Nirvana isimli projeleriyle konuklara unutulmaz bir zaman dilimi yaşattı.
Program yoğunluğu nedeniyle dinletinin sonuna yetişen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’da birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Can- Sevda Ortabaş
Bülent- Özlem Akgerman
  Pelin Balcıoğlu, Beni- Temel Aycan Şen, Ebru Helvacıoğlu
Sedef- Yavuz Karacasulu
İlknur Samsun, Osman Sezener, Betül Öztürk
Serpil Şener, Gönül Demir Pişkin, Şeniz Duru, Lale Özcan
Okan – Askı Sakıpağa Erden
Ceyla- Levent Akgerman
Sırma Güven, Ahmet Güzelyağdöken, Tuğba Turan
Ersin- Seda Tezol
Öznur- Ömer Pelit
Özgür-Nurgül Dikkaya, Oya- Burak Ağca
 
Mehmet Ali- Münire Susam, Yıldız Aksoy, Bülent- Yonca Zarif
Deniz Barçın
Demet Sürmene- Emin Yeğinboy

 Burçak- Tayfun Akseki, Binali- Aslıhan Koçak, Hacer- Bülent Pakkuyumcu
Ebru Sinem İlter
Laura Balkır, Roksana Başakıncı
Turgay Yiğit, Banu Tunçel, Bilge Bengisu, Sibel Uyar, Nur İlter, Berrin Tuncel
Canan – Mehmet Boz
Hakan Temizkalp, Feray yıldırım, Gizem Demirbüken, Gözde Çorulu
Nurcan Barış
Beste Bragg, Ayşe Ağar, Bahar Akıncı, Bilge Güre, Melike Aslantepe
Ekin Bernay , Ayşe Deniz Gökçin, Can Ortabaş, Ivan Shopov
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv