Urla’ya “hayat öpücüğü”

  • 0
  • 1.558
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, içme suyu hatlarını tamamen yenileyeceği Urla’da “dört koldan” birden çalışıyor. Turistik ilçede 20.5 milyon liralık yatırımla tam 392 kilometrelik içme suyu şebekesini yenileyecek olan İZSU, bunun 118 kilometresini tamamladı. Çalışması tamamlanan bölgeler yeni şebekeden sağlıklı ve kesintisiz su almaya başladı.  
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su kayıplarını azaltmak, vatandaşları bol ve sağlıklı suya kavuşturmak için başlattığı yatırım hamlesi, Urla’da tüm hızıyla sürüyor. Eskiyen içme suyu şebekesi nedeniyle sık sık arızaların ve su kesintilerinin yaşandığı ilçede, İZSU adeta “alt yapı devrimi” yapıyor.
Urla’nın atık sularını arıtmak için ileri biyolojik atıksu arıtma tesisini 2009 yılında hizmete alan ve kanal altyapısı götüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçedeki tüm içme suyu şebekesini de yenileyerek 20.5 milyon liralık yatırıma imza atıyor. Toplam 392 kilometrelik içme suyu şebeke yenileme çalışmaları için düzenlenen iki ayrı ihale kapsamında Zeytinalanı, İçmeler ve Torasan mahalleleri ile Urla Merkez, Çeşmealtı ve İskele yerleşim alanlarının içme suyu şebekeleri baştan sona yenileniyor.
 
İki ayrı ihale yapıldı
Urla Zeytinalanı, İçmeler ve Torasan mahalleleri içmesuyu şebeke ve iletim hattı inşaatı, 186 kilometre uzunluğunda yeni şebeke, 10 kilometrelik iletim hattı ve 52 kilometrelik branşman hattı döşeme çalışmalarını kapsıyor. 7 milyon 315 bin liralık yatırımla başlayan çalışmalar kapsamında 68 kilometre uzunluğunda yeni şebeke döşendi. Zeytinalanı’nın bir bölümünde yeni şebekeden su verildi.  2013 yılında çalışmalar tamamlanmış olacak.
Urla Merkez, Çeşmealtı ve İskele mahalleleri içme suyu şebeke ve iletim hattı yenileme inşaatı kapsamında ise 206 kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi, 54 kilometre uzunluğunda da içme suyu branşmanı döşenecek. 13 milyon 241 bin liralık yatırımla tamamlanacak çalışmalar Çeşmealtı ve merkezde 6 noktada yürütülüyor. Hattın 50 kilometrelik bölümünü tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Urla merkezde Altıntaş Mahallesi ile Çeşmealtı’nın bir bölümüne yeni şebekeden su vermeye başladı. Ekim ayında başlayan çalışmaların, 2013 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor.
Uzun yıllardır yenilenmeyen asbest, PVC ve galvaniz borular nedeniyle su arızaları ve kesintilerinin yaşandığı Urla’da vatandaşlar, böylece yeni şebekeyle birlikte sağlıklı ve kesintisiz suya da kavuşmuş olacak. Bu sağlıklı alt yapı ile Urla’daki su kaçakları önlenirken, basınç yetersizliği nedeniyle su alamayan bazı bölgeler de rahatlıkla su alabilecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Emeklilerin yüzünü güldürdü

Sahipsiz hayvanlara acil müdahalede örnek işbirliği

İzban'dan seçim günü 14 ek sefer

Başkan Soyer’den mübadillere ziyaret

Folkart Carrera en iyi spor salonu

Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Narlıdere’ye çok yakışacak

Arşiv